uroš blažić
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

 

Uroš Blažić je na jučerašnjem suđenju tokom davanja izjave, priznao je da je 4. maja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba u selima Malo Orašje i Dubona, dok je njegov otac Radiša Blažić negirao da je oružje koje je pronađeno nakon masakra njegovo.

Uroš je tokom svog svedočenja izneo i da je koristeo steroide i da je kako je tvrdio bio u sukobu sa jednom od žrtava.

 Tokom današnjeg suđenja  svedoče članovi porodice ubijenih.

Jovana Pavlović, očevidac iz Dubone, ćerka oštećenog Zorana izašla je za govornicu. Sudija je nakon njenog izlaska pročitala podatke, i zakletvu da će pričati istinu.

- Ostajem pri svojoj izjavi i nemam šta da dodam.

Glavni javni tužilac Ivan Konatar:

Možete li da objasnite momentat kada je pucao na Vas?

- On nije pucao na mene, ali smo bili u bilzini kuće. Deset minuta pre toga sam zatvorila prodavnicu, popričala sa pokojnim Daliborom Todorovićem. Kad je počela pucnjava sestra je izašla na terasu, mislila je da je vatromet i krenula je da izvodi decu. Bila je okrenuta leđima školi, nije znala šta se dešava. Onda je videla da je cigla kuće okrznuta metkom, a onda videla Blažića sa puškom uperenom u nju.  Uroš je tada uperio pušku u njega, a onda zapucao, srećom je promašio i nije ga ubio. Ja sam izašla kad je izlazio iz školskog dvorišta, tražio je joj nekog da puca u njega, nije nas video. Ušao je u auto,  onda izašao i pitao mog oca šta hoće, šta traži to i počeo da puca -dodala je i istakla da njena porodica nikad nije bila u sukobu s Blažićem - rekla Jovana.

Tada maloletni, Nikola Mitrović izašao je za govornicu u prisustvu advokata.Sudija je nakon njegovog izlaska pročitala podatke, i zakletvu da će pričati istinu.

- Ostajem pri svojoj izjavi, nemam šta da dodam - rekao je Nikola.

Glavni javni tužilac Ivan Konatar:

Možete li da objasnite kako je Uroš pucao?

- Pucao je rafalno, čuo sam dva rafala. Bilo je i posle pucnjave, to je bila pojedinačna pucnjava. Bilo je 5 pucnjeva pojedinačnih - rekao je Nikola Mitrović.

Oštećeni, Mileta Ranković, očevidac iz Malog Orašja izašao je za govornicu .Sudija je nakon negovog izlaska pročitala podatke, i zakletvu da će pričati istinu.

- Ostajem pri svojoj izjavi.

Glavni javni tužilac Ivan Konatar:

Možete li da objasnite momentat kada je pucao na Vas?

 

- On je izašao iz automobila i krenuo ka nama. Počela je pucnjava, stigao je do žice kod spomenika, tada sam pobegao. Prvo je rafalna paljba,

Goran Stevanović, otac pok. Nemanje, i oštećene Teodore izašao je za govornicu. Sudija je nakon njegovog izlaska pročitala podatke, i zakletvu da će pričati istinu.
- Ostajem pri svojoj izjavi. Ja nisam video to veče, sutra sam došao on je pucao na njih sa igrališta. On je njih streljao. U drvetu su meci sa obe strane, kada je došao i kada se vratio - rekao je Goran.

On se potom okrenuo ka Blažiću i nejgovom ocu.

- Ovog skota (Uroša Blažića) ne znam, ali ovog drugog skota (Radišu Blažića) znam! Juče pričaš o činovima, a vidi šta si uradio, šta si napravio. Napravio si skota. Seme će da vam nestane! - rekao je.

Mirjana Stevanović, majka pokojnog Nemanje izašla je za govornicu, i oda će danas dati svoj iskaz.

- ja ću da počnem da pričam, dan kao svaki dan. Ručala sam sa ćerkom. Nemanja je došao sa posla, on odlazi da kori kod trešnje. tada je došao pokojni Lazar. Otišao je da se istušira, i onda rekao da idu do Ravnog Gaja. Hteli su da proslave Đurđevdan i da srede malo oko spomenika. On je otišao svojim kolima i rekao je Teodori, kada dođe tata ti uzmi od njega auto i dođi do Ravnog Gaja. Nakon toga je otišla i Teodora, posle 3-4 sata. U jednom trenutku mi je zazvonio telefon oko 1.05 ili 06.  Ja i suprug smo krenuli do vrata, seli smo u auto i otišli do tamo. Na Ravnom Gaju bilo je dosta polciije, videla sam Vladu, Petrovog oca koji se udara po glavi. Ulazimo u deo gde je spomenik, tu vidim čoveka kako drži u naručju svoje dete, i Nemanju kako leži. Prilazim i hvatam ga za šaku. Vidim da mu je slomjena. Nigde krvi nisam videla. Rekla sam mu sine, nemoj da zaspiš budi svestan svega. U tom trenutku dolazi Marijana Stevanović koja mi kaže nema nam ženske dece. Dolazi Hitna pomoć, pre toga su moj muž i Milan uhvalili Lazara i otišli do kola da ga stave u auto, da ga voze u Hitnu. Ja sve vreme zovem Teodoru koja je nedostupna. Otac mu je rekao da ih pusti da mu pomognu, na šta je Lazrar rekao "Nema tata ništa od mene". Ubrzo nakon toga mi se javila Teodora. Lazar je imao sedam metaka u sebi. Došla sam do Urgentnog i tada su nas prozivali da nam kažu da su nam deca preminula - rekla je Mirjana Stevanović.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading