lazarevac
Foto: Alo/Prinstcreen

 

Već u 12.30 sati ispred kuće gde su živeli stradali mališani u Lazarevcu krenuli su da se okupljaju članovi porodice, prijatelji, komšije stradalih mališana. Veliki broj vozila parkiran je pored groblja, a na sahranu je došao i veliki broj dece, drugara brata i sestre koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći.

U nepreglednoj koloni tuge nalazi se veliki broj dece. Roditelji mališana su u suzama. Otac grli beli sanduk i jauče. Svi nose bele vence.

Podsećanja radi, do nesreće je došlo kada se taksista nije zaustavio na znak STOP, niti je reagovao na crveno svetlo koje je signaliziralo da se zaustavi.

On je, kada je Milana D. iz sela Lukavica vozio sa decom ka Ubu, bez ikakvog zaustavljanja pokušao da pređe preko pružnog prelaza u mestu Petka kada je na njih naišao voz koji saobraća na liniji Prijepolje - Beograd.

U nesreći su poginuli brat i sestra koji su sedeli na zadnjem sedištu, kao i vozač, taksista Milan L. Otac dece je zadobio lakše povrede.

- Ni mašinovođi nije bilo lako, voz se zaustavio tek posle nekoliko stotina metara, gurao je automobil. Otac je bio u svesnom stanju, video je kako mu deca ginu pred očima, pokušao je da ih dozove i spase, ali bezuspešno. Prvo je sina izvukao iz olupine automobila, a kada je video da ih je oboje izgubio, bio je van sebe. Gađao je kamenjem voz, dok su ga svi potreseno gledali, nemoćni da pomognu, prizor je bio jeziv - ranije je ispričao sagovornik.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading