uroš blažoć
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

Dragan Mitrović, otac ubijenog Marka Mitrovića stao je za govornicu na suđenju Urošu Blažiću optuženom za masakr, sudija mu je pročitala zakletvu.
On se tokom izlaska pred govornicu, okrenuo ka Urošu i Radiši i poručio ocu ubice:

 - Ti matori, bedniku jedan.

Sudija ga je pitala da li ostaje pri svojoj izjavi.

- Ostajem pri izjavi. Kao prvo, mi slušamo pre neki dan njihove žalbe, kako su oni loše živli. Ovo je strašno. Mi nismo čuli odgovor zašto je ubio mog sina Marka, ranio mog sestrića. Oni su monstrumi i ubice On nije ubio samo mene, on je pobio mog oca moju maku. On je pobio moju lozu, moje unuče.

Okrenuo se ka Radiši i Urošu i rekao:

- Da li se sećaš kada si mom sinu prosuo mozak. Ja sam se zakleo njemu držeći ga četiri sata. Zakleo sam se da nećete imati na svetu ništa što je vaše. Radiša ti si domaćin, hoćeš sve da svališ na svog sina, koga si voleo. Ja bi se ubio prvi dan. Možda tada nisi bio svestan, ali već naredni Kako te nije sramota. Digni glavu (kaže Radiši), ti si govno - rekao je Mitrović

Olivera Mitrović, majka Marka Mitrovića stala je za govornicu.

- To je bio dan kao i svaki drugi. Marko se spremao za školu, išao je u drugu smenu. Očekivali smo bebu, starija ćerka se porodila. Trebali smo da je vidimo. Ja sam insistirala da ne ide u školu, on je hteo i otišao. Na rastanku me je zagrlio i poljubio. Ja i mlađa ćerka smo sačekali muža i otišči kod ćerke. Vratili smo se, Marko je sedeo na terasi i večerao. Mi smo posle legli i zaspali. Čula sam vrata i mislila sam da su se vratili kući, on je ostao da se nađe sa društvom. Išli su na Ravni Gaj, ujedno da Marko časti što je postao ujak. Negde oko pola 11 ćerka nas je probudila plačući se penjući uz stepenice, da je Marko ubijen. Ja sam ga zvala na telefon, on se nije javljao. Sedeli smo u dnevnoj sobi. Imali smo nadu da neće da bude tako strašno. Pozvala sam brata da ode do Ravnog Gaja i da nam javi. Javio se nakon 10 minuta, samo je plakao, ja sam znala da njega više nema. Posle je dolazila rodbina u kuću. To je taj četvrti maj koji neću da zaboravim. On je se tako radovao toj bebi - rekla je majka Olivera Mitrović.

 (Mihajlo Žilović)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading