lazarevac
Foto: Alo/Foto: Društvene mreže

Braća od tetke Boban Đorđević (44) i Dejan Marković (52) iz okoline Lazarevca preminuli su dok su čistili bunar, a kako se sumnja, njih su ugušili gasovi iz agregata na koji je bila prikačena pumpa! Da tragedija bude još veća, Boban je imao brata koji se pre deset godina obesio!

Kako smo ranije pisali, tragedija se dogodila u četvrtak oko 13.10 sati u selu Kruševica kod Lazarevca, kada su dvojica braće od tetke odlučili da očiste stari bunar u njihovoj šumi nedaleko od kuće. Najpre se sumnjalo da je jedan od njih počeo da se guši, a da je drugi pokušao da mu pomogne, a da su zatim izgubili život.

- Zapravo su obojica ušla u bunar i otrovala se, što je bilo kobno po njih. Oni su bunar najpre čistili ručno, a zatim su odlučili da u bunar spuste pumpu za izbacivanje vode koja radi na agregat. Međutim, načinili su veliku grešku jer agregat prilikom rada ispušta otrovne gasove. Spustili su pumpu, a zatim su obojica u isto vreme sišla u okno. Počeli su da gube svest, a zatim im je pozlilo - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje zastrašujuće detalje koji lede krv u žilama:

Otrovali se ugljen-monoksidom

Sličan slučaj dogodio se pre devet godina kada se Mile Tomić (43) iz sela Glavičica, kod Bijeljine, ugušio ugljen-monoksidom dok je čistio bunar u bijeljinskom naselju Janja. Tragedija se dogodila 2015. u Ulici braće Lazić, a sa Tomićem je kobnog trenutka bio i Dušan Mašanović (46), koji je bio prevezen i zadržan na lečenju u bijeljinskoj bolnici. Prema pričama jednog od meštana, Tomić i Mašanović su se duže bavili čišćenjem bunara, a u trenutku nesreće nalazili su se na dubini od oko deset metara.

- Čuo sam da su u subotu bili kod meštanina Fadila Baćavca. On ih je pozvao da očiste bunar u njegovom dvorištu. Posle nekog vremena Baćavac je primetio da se čistači ne čuju iz bunara i naslutio da se nešto loše događa, pa je odmah pozvao vatrogasce - ispričao je izvor blizak istrazi za lokalne medije ranije.

 

- Neko vreme ih je nije bilo, pa ih je neko zatekao bez svesti. Odmah je pozvana Hitna pomoć. Oni su još bili živi kada je stigao sanitet, čas su bili svesni, čas gubili svest. Pokušavali su da odgovore na neka pitanja, ali su ubrzo od trovanja izdahnuli. Lekari su mogli samo da konstatuju njihovu smrt - kaže naš sagovornik.

Kako saznajemo, Boban Đorđević se nije ženio, iza sebe je ostavio majku i oca, dok je Dejan Marković iza sebe ostavio suprugu Svetlanu i dvoje dece.

- Da tragedija nikada ne ide sama, najbolje pokazuje slučaj jednog od braće. Boban Đorđević je imao brata koji je takođe preminuo. Njegov brat se pre deset godina obesio, što je užasna činjenica za njihovu majku, koja je u roku od 10 godina izgubila oba sina. Žena je bila očajna! Plakala je i molila Boga da Boban i Dejan izdrže, ali nažalost, izdahnuli su. Ima bolesnog supruga o kojem se godinama brinula, a sada su ostali bez oba sina. Njihove porodice su van sebe - kaže naš sagovornik.

Inače, nastradala braća u bunaru radila su na kopu u Kolubari, i važili su za dobre i vredne ljude.

Tela su prevezena na obdukciju na Institut za sudsku medicinu i ona će utvrditi kako je tačno nastupila smrt muškaraca.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading