rotacija
Foto: Alo/Shutterstock

Tri osobe su teško povređene, dok je jedna zadobila lakše povrede u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u ataru aleksinačkog sela Draževac.

Do udesa je došlo oko 21.50 sati, a izazvao ga je traktor aleksinačkih tablica koji se lokalnim putem kretao bez osvetljenja i kojim je upravljao muškarac star 75 godina. U udesu su učestvovali i vozilo "dačija" beogradskih tablica, zatim "pežo" aleksinačke registracije i teretno vozilo "mercedes" beogradskih tablica.

Vozač traktora i ljudi koji su se nalazili u "dačiji", muškarac star 61 godinu, žena od 50 i još jedna žena od 87 godina prebačeni su u niški Univerzitetski klinički centar.

Prema prvim informacijama tri osobe imaju teške, a jedna lakše povrede.

D.N. (49). pacijentkinja primljena sa povredama glave, višestrukim prelomima ličnog masiva, edemom i hematomima celog lica, rascep desne ušne školjke, subduralni i intracerebralni hematom, kontuzija pluća. Intubirana i primarno stabilizovana. Nakon pregleda ORL, MFH, NH i GH, hospitalizovana na Klinici za anesteziju.

M.P. (75) Pacijent primljen sa serijskom frakturom rebara, pneumotoraksom, prelomom sa dislokacijom desne potkolenice. Nakon stabilizacije i pregleda GH i ortopeda, hospitalizovan na Klinici za anesteziju.

M.Đ. (87) pacijentkinja primljena sa prelomom slepoočne kosti desno, serijskom frakturom rebara, prelomom grudne kosti, posekotinama glave i brade. Nakon primarne obrade i stabilizacije i pregleda MFH, NH, GH, hospitalizovana na Klinici za anesteziju.

J.Đ. (61) pacijent primljen sa površinskim povredama u vidu multiplih posekotina po celom telu. Nakon primarne obrade i urađenog CT-a, utvrđena fisura sfenoidnog sinusa. Pregledan od strane MFH, hospitalizovan na odeljenju opservacije UC .

Policija je obavila uviđaj, obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu.

(Alo/Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading