raška
Foto: Alo/Alo

Piše: Slađana Stepanović

Mirjana Lazović Bugarić (32), supruga Danijela i majka dečice koji su poginuli, jedina je preživela u nesreći, jedva je stajala na nogama. Grobljem se prolamao njen jauk, dozivanje dečice i Danijela. Prizor je bio pretužan.

- Sve sam izgubila, Bože zašto si mi ih sve uzeo... Dani, čuvaj decu dok ne dođem - plakala je Mirjana.

raška

Alo

 

 

Slomljena majka zanemela je samo kada joj je vojnik predao zastavu. Izgledalo je kao da nije svesna gde je i šta se sve dešava. Kada su grobari nakon govora krenuli sa ukopavanjem, Mira je klekla i uhvatila suprugov sanduk.

raška

Alo

 

 

- Dane, živote moj, ne idi, ne ostavljaj me. Ja ne mogu bez tebe i dece. Vodite i mene - jaukala je ona i nije davala radnicima da preuzmu sanduk.

Onda je klekla pored kovčega najstarije ćerke i kroz plač joj tepala.

- Ćerko moja, prvenče moje, zašto ostavi majku, šta će sada mama bez tebe. Ustani, milo moje, pričaj sa mamom - govorila je ona, a grobari su to iskoristili da spuste Danetov sanduk dok ona ne gleda.

Podsetimo, u sudaru je učestvovalo vozilo "ford" kojim je upravljao Lazović i vozilo Vojske Srbije koje je vozio M. V.

Grad Novi Pazar i Opština Raška proglasili su 24. septembar Danom žalosti zbog tragično stradalih žitelja te dve opštine u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u subotu oko 13.20 časova na putu između Kraljeva i Raške, u mestu Bojanići.

U sudaru vozila Vojske Srbije i putničkog automobila život je izgubilo pet osoba, dok je jedna osoba zadobila teške povrede.

Poginuli su vozač i putnici u putničkom automobilu: D. L. (33), L. L. (10), L. L. (7), M. L. (1) i D. K. (27) iz Novog Pazara i Raške, dok je teško povređena M. L. (32).

Žena preživela u nesreći u kojoj su poginuli njeno troje dece, suprug i prijateljica, otpuštena je iz opšte bolnice u Kraljevu na lični zahtev.

Iz lokalnih samouprava Grada Novog Pazara i Opštine Raške apelovali su na medije i ugostiteljske objekte da svoj program prilagode Danu žalosti.

Zastave će biti spuštene na pola koplja, a sve planirane manifestacije biće otkazane ili prilagođene Danu žalosti.

Saučešće porodicama poginulih uputili su gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predsednik Opštine Raška Darko Milićević.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading