Danka Ilić Bor Rade Dragijević Dejan Dragijević Srđan Janković
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković / Facebook printskrin

Okončana istraga za slučaj male Danke! Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je juče optužnicu protiv Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot zbog sumnje da su 26. marta ove godine u Banjskom polju kod Bora ubili devojčicu Danku Ilić (2).

Kako saznajemo, istom optužnicom, Radoslav Dragijević (73), otac Dejana Dragijevića, tereti se za neprijavljivanje teškog ubistva i za pomoć učiniocu i prikrivanje tragova posle izvršenog krivičnog dela.

Istraga je trajala šest meseci, a tužilaštvo za Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića traži kaznu doživotnog zatvora.

Radoslav Dragijević se tereti za lakša krivična dela za koja je  maksimalna kazna zatvora do osam godina. Više javno tužilaštvo u Zaječaru zatražilo je da Srđan Janković i Dejan Dragijević ostanu iza rešetaka, jer im 26. septembra ističe pritvor.

Kako smo saznali, optužnica se temelji na priznanjima obojice optuženih koja su dali u prisustvu svojih advokata, iako su obojica kasnije sve negirala.

- Sva dokumentacija je predata Višem sudu u Zaječaru u kojoj su dokazi do kojih je tužilaštvo došlo tokom šestomesečne istrage.  Pošto su dvojica optuženih bili sami na mestu zločina veštačeni su snimci sa nadzornih kamera u Banjskom polju kod Bora, tragovi iz automobila i saslušani su svi predloženi svedoci - navodi naš izvor blizak tužilaštvu. 

Tužilaštvo tvrdi da poseduje dovoljno dokaza na osnovu kojih je podignuta optužnica. Prema nezvaničnim informacijama, tužilaštvo ima presretnute razgovore, GPS kretanje optuženih i neke nove dokaze koje za sada ne žele da otkriju zbog interesa daljeg postupka.

Podsetimo, Danka je nestala 26. marta ove godine, oko 13 sati, kada se majka navodno na trenutak okrenula i odvojila od nje da bi njenom bratu dala vodu. Policija, Žandarmerija, pripadnici GSS, vatrogasci, kao i meštani i brojni dobrovoljci su danima pretraživali teren tražeći devojčicu, a bili su uključeni i psi tragači. Početkom aprila je zanemeo ceo Balkan kada je otkriveno da je devojčica brutalno ubijena. Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Srđan Janković iz sela Luka kraj Bora i Dejan Dragijević iz sela Zlot tada su uhapšeni zbog sumnje da su dete udarili automobilom, a potom je stavili u vozilo i zadavili. Posle toga su, kako se sumnja, dete bacili na deponiju, a veruje se da su zatim leš prebacili na drugu lokaciju. Tada su hapšeni i Dejanov otac Rade i njegov brat Dalibor, koji je ubrzo preminuo u pritvoru.

Srđan Janković se po hapšenju i pred tužiocem branio ćutanjem, a zatim je odlučio da iznese odbranu u kojoj je negirao krivicu i tvrdio „da Danku nikada u životu nije video nije!“.

Najveći šok je usledio posle toga, kada je Dejan Dragijević u iskazu pred tužiocem priznao da je ubio dete i do detalja opisao kako je Danku zadavio golim rukama. Međutim, nije želeo da otkrije lokaciju gde se nalazi telo. Posle nekog vremena, on je tražio „da razjasni svoj prvi iskaz“ i da ponovo izađe pred tužioca.

- Tada je negirao zločin. Rekao je da devojčicu nikada nije video u životu, niti kobnog dana na putu u Banjskom Polju. Negirao je da je dete uneo u kola i zadavio ga. Dao je iskaz koji je potpuno različit od prvog zbog čega su svi prisutni bili u šoku. Odgovarao je na pitanja dva sata mirno i staloženo, nije delovao nimalo uzrujano - ispričao je tada za Alo! izvor blizak istrazi.


BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading