uroš blažić
Foto: Alo/Masanori Jošida

 

Uroš i njegov otac Radiša Blažić, optužen zbog nelegalne nabavke i držanja velike količine oružja, svoju odbranu izneli su na početku suđenja u avgustu.

Juče su svoje iskaze pred sudom dali drugovi optuženog, žena na koju je pucao, kao i ranjeni mladić. 

 Tokom suđenja svedočili su i policajac koji je od Uroševog oca zaplenio oružje i pukovnik vojske

Aleksandar Savić iz Mladenovca, policijski službenik stao je za govornicu.

- Radim u PS Mladenovac kao forenzičar. Tada sam bio policiski službenik. Oduzimali smo oružje Radiši Blažiću, mi smo reagovali jer je došlo do narušavanja javnog reda i mira. Mislim da je to bilo 2021. u decembru. Kada mi oduzmemo to oružje preda se Upravnim poslovima, izda mu se potvrda o oduzetim predmetima. Ja sam bio na licu mesta, nije bio kući, bio je na poslu. Kasnije stupili smo u kontakt kod njegove majke. On je rekao da mu nije tu. Došao je u stanicu i posle doneo dve lovačke puške. Nije predao municiju. Te dve puške oduzete su trajno, jer lice nije bezbedno. Mi smo ga tada zatekli u kući kod majke, a u Ćuprijskoj mu je bila kuća. Meni je kolega dao Radišin broj, posle je bilo kasno, našli smo ga. On se dogovorio sa nama kako bi završili sve što treba.

Svedok  Predrag Puhač pukovnik, zaposlen u Vojsci, iz Bačke Palanke, stao je za govornicu. Njemu je sudija pročitala zakletvu.

- Ja sam potpukovnik. Radišu sam upoznao 1994. godine. Upoznali smo se u selu Sonta. Tada sam čuo za njega. Radili smo u istom divizijonu. Nekoliko puta sam dolazio i prvi put čuo da je on bio u Istočnoj Slavoniji. Po pitanju oružja govorio je da može da uzme ko šta hoće. Kada je pao avion “Nevidljivi”, ja sam pokušao da nađem vojnike. Radiša je pokušao da odnese delove F-117 aviona. Kada su nestale bombe, rekao je da mu nedostaje 11 bombi. Ja nisam bio komandir baterije. Posle nekoliko dana rekao mi je da Blažić nije izvestio komandanta bataljona. Ko je ukrao bombe i gde se nalaze, ne znam. Znam da je Radiša kažnjen disciplinski zato što nije izvestio nadležne. Ja sam radio sa njim posle u Rumi. On je bio arogantan, prepotentan. Veoma često je bio na bolovanju. Sedeo je sam u kancelariji, čitao je novine. Nemam ništa pohvalno. Nije on meni naudio. Sve što sam rekao je apsolutna istina, meni nikada nije naudio. Čuo sam da je bio problematičan da je jednom nasrnuo na kontrolora u autobusu. Čudi me da je bio u vojnom arhivu, tu ima dokumenata koju su pod državnom tajnom. Gde god u Vojsci da je radio, o njemu niko neće reći ništa dobro. Zamislite da mi je jedan kolega iz Kragujevca rekao da je dolazo traktorom.

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading