Dalibor Filić
Foto: Alo/Masanori Jošida

Na poznatog bokserskog trenera Dalibora Filića (40) iz Kaluđerice za samo mesec dana izvršeno je čak dva pokušaja atentata, a Alo! ekskluzivno otkriva ko je naručilac, a ko je izvršilac! Policija je obojicu identifikovala i oko njih se steže obruč!

Kako saznajemo, istraga je pokrenuta protiv dvojice muškaraca. Muškarac B. K. se sumnjiči da je naručilac oba napada na Filića, a M. S. da je direktni izvršilac.

Dalibor Filić

Foto: privatna arhiva

 

- Osumnjičeni B. K. je stari znanac policije i na robiji je proveo više godina. Sumnja se i da drži ekipu koja se bavi trgovinom narkoticima u beogradskom naselju Kaluđerica. Policija i tužilaštvo polako zatvaraju krug tokom potrage za B. K., koji se sumnjiči da je angažovao saradnika da ubije boksera Dalibora Filića, i to naočigled njegove dvojice maloletnih sinova. Takođe, B. K. se sumnjiči i da je potom angažovao svog vojnika, uličnog prodavca droge, da baci bombu na Filićevu kuću u kojoj su se nalazile žene i deca - navodi izvor blizak istrazi za Alo!.

Pre 15 godina izbo muškarca u Kaluđerici

Kako se sumnja, B. K. ima bogati dosije. Prvo krivično delo počinio je pre 15 godina, kada je izbo čoveka iz Kaluđerice, i to nožem čak devet puta. Proveo je pet godina iza rešetaka. Kada je izašao, posle samo dva meseca je pao zbog dilovanja heroina. Potom je odležao dve godine u zatvoru, posle čega je odmah počinio novo krivično delo. Reketirao je jednog muškarca i prebio ga, pa odležao tri godine na robiji. Poslednji put je pao u Beogradu 2017. godine takođe zbog prodaje droge i izašao je 2022. - navodi izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, istrage koja je pokrenuta 12. juna 2024, kada je Filić ranjen u sačekuši, dala je rezultate.

Dalibor Filić

Masanori Jošida

 

- Istragom koja je pokrenuta prvo se došlo do M. S., za koga se sumnja da je bio angažovan da ubije Filića. Kako se sumnja, on je najpre na skuteru danima pratio Filića. Napad se dogodio 12. juna oko 21 sat, kada je, kako se sumnja, pucao dok je Filić bio u parkiranom automobilu, a njegovi sinovi su upravo izašli iz prodavnice i gledali kako metak pogađa njihovog oca. Tokom bekstva osumnjičeni je napravio više grešaka, skinuo je vizir na kacigi, te je ostavio znoj na skuteru koji je policija pronašla - objašnjava naš izvor, i dodaje:

Dalibor Filić

Masanori Jošida

 

- Praćenjem kretanja osumnjičenog M. S. urađena je kompletna rekonstrukcija, te se došlo do podataka gde i sa kim je kupovao jaknu, a potom njegovi kontakti i uvek je tu bilo ime B. K. Daljom istragom se došlo do informacije da se B. K. navodno nalazio u neposrednoj blizini, odnosno da je, kako se sumnja, gledao napad na Filića. Navodno, prema nezvaničnim informacijama, želeo je da gleda njegovo ubistvo i reakciju njegove dece - objašnjava izvor, i dodaje da je B. K. odranije poznat policiji, te da je na robiji proveo oko 15 godina za različita dela.

Drug upucan u njegovoj kući

B. K. se spominjao i 2008. godine, kada je u njegovoj kući tada ranjen u glavu njegov poznanik. Naime, navodno se tad B. K. tuširao dok su u sobi ostali njegovi prijatelji. Tada je jedan od njih igrajući se pištoljem, opalio i druga koji nikada nije imao problema sa zakonom pogodio u glavu. Ranjenika je B. K. sa svojim kolima i ostatkom drugova prevezao do doma zdravlja, gde su ga ostavili i pobegli. Nekoliko dana kasnije svi akteri su privedeni i tvrdili su da se radi o nesrećnom slućaju. V. S. tada je priznao da je iz pištolja kalibra 6,35 milimetara nehotice ranio druga.

 

- Kada se došlo do imena osumnjičenog, on je jednostavno nestao. Najpre je, kako se sumnja, otišao na more da bi sebi obezbedio alibi, a potom u jednu od bivših jugoslovenskih republika. Policija ga je tražila da sa njim obavi razgovore, ali je stalno izmicao. Navodno se vratio u Srbiju, ali pokušava da se krije na jugu zemlje. Odatle je, kako se sumnja, pokušao da angažuje svoje stare advokate jer mu je navodno ponestalo sredstava za sakrivanje. Međutim, najmanje dva advokata su ga odbila jer im je u prošlom periodu, kada su ga zastupali, ostao dužan honorar. No, kako se krug oko njega sužava i policija mu je po nalogu tužilaštva na tragu, može se slobodno reći da se može očekivati da uskoro bude uhapšen - rekao je izvor.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading