DEČAK UBICA DANAS OČI U OČI SA RODITELJIMA SVOJIH ŽRTAVA Mora da svedoči u postupku protiv svojih roditelja
Foto: Alo/Alo!

Dečak će biti ispitan u svojstvu svedoka, a kako saznaje Tanjug, svedočiće iz posebne prostorije, odvojene od sudnice broj jedan u kojoj će sedeti svi ostali učesnici u postupku.

Najveća sudnica Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici broj 1 u Beogradu podeljena je na tri dela, u prvom sede sudije, advokati, tužioci i oštećeni, a u drugom optuženi.

Treći deo sudnice predviđen je za publiku i novinare, međutim, u ovom postupku je suđenje zatvoreno za javnost.

K. K. će, prema nezvaničnim informacijama, danas prvi put biti izveden iz psihijatrijske klinike, u kojoj se nalazi od zločina, i biće sproveden u sud.

Suđenju će pored advokata moći da prisustvuju i oštećeni.

U ovom predmetu sudi se roditeljima dečaka, Vladimiru i Miljani Kecmanović i instruktoru streljane Nemanji M., koji je optužen za krivično delo davanje lažnog iskaza.

Vlasnik streljane u kojoj je maloletnik učio da puca, Ratko I., sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, na osnovu čega ga je sud oglasio krivim za krivično delo davanje lažnog iskaza i osudio na kaznu kućnog zatvora od šest meseci.

kosta kecmanović

Tanjug / J. Ilić

 

Miljana i Vladimir Kecmanović od početka suđenja negiraju krivicu.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Majka Miljana Kecmanović je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionici u kojoj je masakr počinjen.

Dečak Kosta K., koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je 3. maja u školi iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja. On je kobnog dana oružje stavio u svoj ranac, otišao u školu, i tokom prvog časa ubio devet učenika i čuvara škole, i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading