Kosta Kecmanović
Foto: Printscreen/Tanjug/Sava Radovanović

Dramatično! K. K., koji je nedavno napunio 15 godina, a koji je sa 13 počinio stravičan masakr u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, po prvi put je od zločina napustio psihijatriju i doveden je u Specijalni sud u Beogradu! Na iznenađenje mnogih dečak je odlučio da svedoči, a njegove hladnokrvne reči šokirale su sve prisutne u sudnici, pa čak i advokate! Za sve što je učinio okrivio je svoje roditelje!

Kako saznajemo, dečak je dovezen u 8.50 sati iz psihijatrijske bolnice, gde je bio smešten posle masakra, dovezen je vozilom Hitne pomoći uz veliku policijsku pratnju pod rotacijom. Cela Ustanička ulica gotovo je bila pod opsadom velikog broja policajaca i novinarskih ekipa. Vozilo Hitne pomoći je ušlo u zgradu Specijalnog suda u Beogradu na zadnji ulaz.

kosta kecmanović

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Na lice mesta stigli su roditelji žrtava i njihova podrška, a u sud je stigla i njegova majka Miljana Kecmanović. Dečak je uveden u sudnicu koja je podeljena u tri dela neprobojnim staklom. Iza prvog stakla je sedeo dečak, iza drugog njegovi optuženi roditelji, a u trećem delu roditelji žrtava i publika.

Roditelji spremili 250 pitanja za Kostu

Dečak je morao da odgovara na sva pitanja, a pitanja su mu postavljali čak i roditelji koji su imali snage da se bore za boli. Svaki dolazak u sud za njih je agonija, a sada su slušali dečaka koji je oduzeo život njihovih najmilijima iz čiste obesti.

- Roditelji ubijene dece takođe su postavljali pitanja, spremili su oko 250 pitanja za Kostu na koje žele odgovor - navodi izvor blizak istrazi.

 

Niko u sudnici nije mogao da ga vidi, već su ga gledali i slušali preko zvučnika, a on je kroz zatamljeno staklo mogao da vidi sve.

S obzirom na to da je K. K. imao mogućnost da ne svedoči jer su optuženi njegovi članovi porodice, on je ipak izgovorio: „Želim da svedočim“, što je izazvalo čuđenje, ali i uznemirenost jer će roditelji žrtava i preživeli po prvi put čuti dečaka i njegove „razloge“ zbog kojih je počinio jedan od najstrašnijih zločina u istoriji Srbije.

MAMA I TATA SU KRIVI ŠTO SAM POBIO UČENIKE! Dečak koji je počinio masakr u OŠ Vladislav Ribnikar po prvi put napustio psihijatriju i doveden u Specijalni sud

Foto: Alo.rs

 

Nekoliko puta su pravljene pauze, a u toku svedočenja dečaka nekoliko roditelja ubijene dece, ali i rodbina izlazili su napolje u suzama jer nisu mogli da podnesu da slušaju izlaganje dečaka koji je počinio stravičan zločin.

- Neki od roditelja nisu mogli da podnesu dečakovo izlaganje. Gotovo im se slošilo, morali su da izađu iz suda - navodi izvor.

Pregledali ga lekari

Prilikom davanja svog iskaza dečak se navodno zacrveneo zbog čega su kod njega u jednom trenutku ušli lekari Hitne pomoći koji su dežurali.

- Ušli su kod njega, pregledali ga i izmerili mu pritisak, a zatim je nastavio da daje svoj iskaz. K.K. je nekoliko sati je pričao, pa je napravljena pauza za pregled. Zatim je nastavio da priča - rekao je izvor.

Njemu su pitanja mogli da postavljaju i sudija, tužilac, porodice žrtava, pa čak i njegovi roditelji. Postavljao mu je pitanja čak i glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović.

- Kosta je za sve okrivio svoje roditelje! Pristao je da svedoči na neki način namerno, a zatim je izneo stravične tvrdnje, da su za sve krivi njegovi majka i otac. Navodno ga je majka pritiskala da bude najbolji i loše ga tretirala, a za oca je rekao da je i ubio jer je mogao da dođe do pištolja. Ljudi su bili u šoku - navodi izvor.

Podsetimo, u ovom predmetu sudi se roditeljima dečaka, Vladimiru i Miljani Kecmanović i instruktoru streljane Nemanji Marinkoviću, koji je optužen za krivično delo davanje lažnog iskaza. Otac dečaka optužen je da je izvršio teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio ga da puca, kao i za to da nije adekvatno čuvao oružje u njihovom stanu na Vračaru. Majka Miljana Kecmanović je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učinioci u kojoj je počinjen masakr.

Završio osmi razred vrlo dobrim!

Kako navode beogradski mediji, K.K. je u ustanovi gde se nalazi završio osnovno obrazovanje.

- Kosta je u junu ove godine završio osnovnu školu, tačnije osmi razred i to s uspehom vrlo dobar - navode mediji.

 

Dečak je kada je imao svega 13 godina uleteo 3. maja 2023. u školu koju je pohađao, noseći u rancu vatreno oružje. Na samom ulasku usmrtio je najpre školskog čuvara Dragana Vlahovića, a zatim je pucao u dve dežurne učenice. Tom prilikom je otišao do svoje učionice i hladnokrvno pucao u svoje drugare iz razreda poput iskusnog i profesionalnog ubice. Nakon toga nije pokazao kajanje niti zrno empatije za žrtve. Kod sebe je imao čak spisak žrtava, ali i plan nacrtan na papiru o kretanju kroz školu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading