Nada Č. rakovac
Foto: Printscreen/Facebook

Saslušanjem svedoka u novosadskom Višem sudu nastavljeno je suđenje Branislavu Radiću (48), optuženom da je 18. februara pod dejstvom 2,84 promila alkohola u krvi nožem ubio bivšu suprugu Draganu (47) i njenu majku Nadu Četnik (75) u porodičnoj kući u Rakovcu.

Na jučerašnjem glavnom pretresu svedočio je brat okrivljenog i dve komšinice. Brat D. R. ispričao je da ga je kritičnog dana Branislav pozvao telefonom dva, tri puta.

- Prvi put je pozvao i rekao šta je uradio pa sam mu prekinuo vezu. Zatim je usledio drugi poziv. Ponovio je šta je uradio, ali sam mu rekao da prekidam kako bih pozvao Hitnu pomoć. Samo je odgovorio da nema potrebe, jer su obe mrtve. Bio sam u šoku zbog onoga što sam čuo. Pozvao sam policiju u Beočinu, ali mi se niko nije javljao, pa sam okrenuo 192. Sećam se da mi je rekao da je hteo da naudi sebi, ali mu Bog nije dao. Čuo sam po njegovom glasu da je bio u vrlo teškom stanju zbog čega sam pomislio da je sebe povredio - ispričao je brat. 

Pijančenje pre zločina

Dodao je i da su njih dvojica, veče pre zločina, bili na svirci i konzumirali alkohol. 

- Pili smo pivo, Branislav je pre toga pio i rakiju. Tokom noći sam doneo šest, sedam tura, a i drugari koji su bili sa nama su takođe donosili piće - naveo je D. R.

Te večeri, kako je naveo, Radić se "zakačio" sa obezbeđenjem, jer je bio pijan:

- Pogrešio sam što ga nisam pustio da se pobije sa obezbeđenjem, bio bi uhapšen i ne bi došlo do svega ovoga.

Komšinica ubijenih žena R. L. u svom iskazu je istakla da Radić nije imao nameru da ih ubije.

- Izmirio se sa sinovima i suprugom Draganom. Ali, pokojna Nada je, koliko znam, uvek želela da zadrži ćerku i unuke, a da zet ode. U kući je uvek bilo 'trovanje'. Mislila je da će, kada Branislav ode u zatvor, rešiti sve probleme - ispričala je R. L. i naglasila da Dragana nije htela da se razvede od Branislava, ali da je bila pod uticajem majke.

Supružnici se izmirili

Druga komšinica M. K. L. objasnila je da je na dan zločina Nada bila kod nje. 

- Dobila je telefonski poziv, izašla je iz prostorije i kratko razgovarala, brzo se vratila. Bila je sasvim normalna, nije rekla ko je zvao, niti smo mi pitale - kazala je ona.

Komšinica je istakla da joj je Dragana, dok je Branislav bio u pritvoru, rekla da se nalazi između "dve vatre":

- Navela je da voli i mamu i Branislava. Njegov brat je molio snaju da povuče tužbu, ali ona to nije učinila. Da jeste, mislim da se ovo ne bi dogodilo. Poverila mi se i da se pomirila sa Branislavom, ali je zamolila da to ne kažem njenoj mami.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading