Ervin Ćelahmetović
Foto: Alo/Ubijeni Ervin Ćelahmetović/Društvene mreže

Na suđenju Igoru Avramoviću, bivšem policajcu, koji je među prvima ušao u školu "Vladislav Ribnikar" 3. maja 2023. godine nakon zločina, a i sa kolegama intervenisao posle zločina u Duboni i Malom Orašju, okrivljenom za teško ubistvo Ervina Ćelahmetovića (34) u kafiću u Priboju 21. maja prošle godine, u Višem sudu u Užicu juče su saslušana dva svedoka i veštak Đorđe Alempijević.

Kako kaže njegov branilac, Borivoje Borović, svedok policajac Srđan Ćeha potvrdio je tezu da je policajac uvek na dužnosti, bez obzira što je gost u nekom lokalu.

- Avramović je video da Ćelahmetovićev prijatelj Mirsad Đozgić razbija čaše i flaše i da čašama gađa konobara i prišao je da reaguje i predstavio se da je policajac - kaže advokat Borović i dodaje:

- Svi svedoci do sada su kazali da se Avramović nije ponašao nasilnički i da je te večeri Đozgić bio nasilnik, zbog kojeg je tada ugašena muzika i upaljeno svetlo u kafiću. Policajac je optužen za teško ubistvo, a prišao je da interveniše i udario je oštećenog Ćelahmetovića, tek kada ga je on žestoko opsovao.

Borović navodi da je sud prihvatio zahtev odbrane da se uradi novo psihijatrijsko veštačenje Igora Avramovića.

- Iz zatvora u Požarevcu, gde izdržava kaznu za neko delo, doveden je da svedoči Mirsad Đozgić i on je vrdao, kazao je da nije gađao konobara čašom, jer kaže: "Ja kada gađam, ja pogodim u glavu", čime je priznao da je sklon nasilničkom ponašanju - kaže Borović.

Advokat Igora Avramovića, koji je posle podizanja optužnice dobio rešenje o prekidu radnog odnosa u policiji, navodi da je pod jakim nacionalnim pritiscima "obična kafanska tuča" okarakterisana kao teško ubistvo.

- Avramović je prvo bio osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, pa za ubistvo i pod pritiskom je na kraju optužen za teško ubistvo. Takođe, svedok Ćeha je rakao, da je njemu još u policiji prikazan snimak iz kafića, što je protivzakonito pokazivati mu ga pre njegovog svedočenja. I drugi svedoci su rekli da su tamo videli snimak. U svakom normalnom pravosudnom sistemu bi zbog toga ceo predmet pao - tvrdi advokat.

(Novosti)

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading