kosta kecmanović
Foto: Tanjug/Tanjug/Jadranka Ilić

U zgradi Specijalnog suda u Beogradu danas će se nastaviti suđenje roditeljima dečaka koji je počinio masakr školi, Miljani i Vladimiru Kecmanović. Za danas je planirano da dečak koji je počinio ubistva, 3. maja 2023. godine u školi "Vladislav Ribnikar", nastavi da odgovara na pitanja članova porodice nastradalih, ali i na pitanja svojih roditelja budući da su Kecmanovići to na prošlom ročištu zatražili od sudije.

Dečak koji je počinio ubistva je 8. oktobra prvi put izašao iz bolnice u kojoj se nalazi od trenutka kada je počinio masakr, te je kolima Hitne pomoći, u pratnji policije, došao u Specijalni sud gde je pristao da svedoči protiv svojih roditelja. On je četiri sata davao iskaz.

Kako je "Blic" pisao, on je naveo da je nakon pucnjave izvadio okvir od pištolja i odbacio oružje dalje od sebe.

- Majka je stalno tražila da budem najbolji. Ljutila se i vikala kada nisam bio najbolji. Zbog toga što je stalno tražila više od mene, ljutio sam se i ja na nju. To njeno ponašanje je uticalo da uradim to što sam uradio. Da nisam imao očeve pištolje, ovo ne bih učinio - rekao je on na suđenju.

Otac dečaka ubice, Vladimir Kecmanović, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti, odnosno jer je sina vodio u streljanu i učio ga da puca. Takođe, Kecmanović je optužen i da nije adekvatno čuvao oružje i da ga je na taj način učinio lako dostupnim svom sinu.

Miljana Kecmanović, majka dečaka ubice, u ovom postupku joj se sudi jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri koja je pronađena u učinioici u kojoj je počinjeno višestruko ubistvo.

(Blic)

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading