uroš blažić
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Reporter: Mihajlo Žilović

U sud je pristigla rodbina Uroša Blažića iz Kragujevca.

Anđelko Aćimović, otac Angeline Aćimović ubijene u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, došao je kako bi pružio podršku oštećenima.

Predsednica sudskog veća Lidija Jovanovski otvorila je današnje ročište i konstatovala ko je prisutan u sudnici. Veštak nije stigao na suđenje, kako je predsedavajuća istakla, ona je na odmoru.

Oštećena Andrijana Mitrović, koju je Blažić ranio u masakru, stala je za govornicu i istakla da ostaje pri prethodnom iskazu. Njoj je sudija pročitala zakletvu, nakon čega je počela da svedoči.

- Drugarica i ja smo krenule u Dubonu to veče, bile smo na Ravnom Gaju. Bile smo 10-tak minuta, pričale smo sa drugarima neko vreme u školskom dvorištu. Čuli su se pucnji tu blizu, nismo znali gde. Onda je Dalibor Todorović rekao kome se dete raduje, posle pet minuta videla sam Uroša, stao je i rekao “ruke u vis, lezite, pucaću”. Onda je neko od okupljenih rekao “čekaj bre, ne pucaj”, nakon čega sam ja pala u nesvest i nisam znala šta se desilo. Ja sam se probudila i bila sam u bolnici. Pucao je u nas u razmaku od dva metra, pucao je i rafalno i pojedinačno, videla sam varnice. Čula sam kako je drugarica vrištala, on se posle vratio pojedinačno da puca. Pijem lekove, bila sam kod psihologa - rekla je Andrijana Mitrović.

Nakon Andrijane za govornicu je stao otac Dalibora Todorovića, Milosav, koji je na lični zahtev hteo da dopuni svoj iskaz.

- Ostajem pri svemu što sam rekao, ali želim da dodam. Imam primedbu na suđenje, vi ste mnogo blagi kao sudija. Tražim u ime svih roditelja koji se nisu pojavili prošli put da budu kažnjeni sa 150.000 dinara. Imam zamerku na advokata Uroša Blažića. Oni nisu imali pravo na njegovog advokata, a on je doneo njihove izjave. Nemam ništa drugo da kažem - rekao je Milosav.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading