marihuana
Foto: Printscreen/Španska policija

U španskom gradu Đironi nedavno je došlo do hapšenja tri srpska državljanina pod sumnjom da su deo organizacije koja se bavi uzgojem marihuane. Prema navodima španske policije, osumnjičeni su imali laboratoriju za proizvodnju marihuane u kući koja se nalazi u urbanom delu Đirone. 

- Banda je uzgajala drogu u podrumu koji se prostire na više od 100 kvadrata porodične kuće koja se nalazi u stambenoj zoni. Podrum je bio podeljen na dve velike sobe, koje su opremljene po najvišim standardima za uzgoj marihuane - navela je nacionalna policija u saopštenju koje su preneli lokalni mediji.

Nacionalna policija je otkrila i da je podrum bio podeljen na dve velike sobe, opremljene po najvišim standardima za uzgoj marihuane. Interesantno je da su osumnjičeni koristili šatore za uzgoj u zatvorenom prostoru, LED svetla male potrošnje, programere, usisivače vazduha sa snažnim ugljeničnim filterima, najsavremenije aparate za vazduh i složene električne instalacije. Posebno je zanimljiva činjenica da je potrošnja električne energije bila velika, te je račun za struju mesečno iznosio čak 8.299,47 evra.

marihuana

Španska policija

 

 

- Imali su i šatore za uzgoj u zatvorenom prostoru. LED svetla male potrošnje, programere, usisivače vazduha sa snažnim ugljeničnim filterima, najsavremenije aparate za vazduh i složene električne instalacije. Potrošnja električne energije je bila velika, a račun za struje mesečno je iznosio 8.299,47 evra.

Prvo hapšenje kriminalne organizacije dogodilo se 9. oktobra nakon pretresa kuće, a tada je na imanju uhapšen jedan pripadnik bande. Nakon toga usledila su i druga hapšenja - muškarac koji je označen kao vođa bande, uhapšen je nakon posete plantaži, dok je treća osoba uhapšena u centru grada gde je nakon hapšenja saradnika premestila laboratoriju. Interesantno je da su trojica uhapšenih Srba puštena iz pritvora uz mere predostržnosti do početka suđenja.

Prema dosadašnjoj istrazi, utvrđeno je da je vođa bande nekoliko puta putovao u Srbiju. Sumnja se da je odlazio u zemlju kako bi koordinisao svoje ljude, ali i kako bi nalazio nove osobe koje bi išle sa njim u Španiju. Navodno, vođa bi menjao i rotirao ljude isključivo zbog papira i dozvoljenog boravka u stranoj zemlji. 

- Vođa bi menjao i rotirao ljude i to bi važilo isključivo samo zbog papira i dozvoljenog njihovog boravka u stranoj zemlji - objašnjeno je.

Takođe, imao je direktne sastanke sa osobama koje su bile zadužene za prijem pošiljaka.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading