sima balašević
Foto: Printscreen/Foto: privatna arhiva

Pritvorenik B. D. (46), koji je osumnjičen za brutalno ubistvo vlasnika kafane Sime Balaševića (90) iz okoline Boljevca, u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu izvršio je samoubistvo! B. D. je u ranim jutarnjim satima zatečen u lokvi krvi u kupatilu bez znakova života, a lekari su mogli samo da konstatuju njegovu smrt!

Kako saznajemo, telo B. D. pronađeno je u sredu 23. oktobra u ranim jutarnjim satima.

- Osumnjičeni je izvršio samoubistvo, nakon što je iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Zaječaru upućen u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu. Digao je ruku na sebe u kupatilu, a najverovatnije je isekao vene. B. D. je inače i ranije pokušavao samoubistvo, nije mu bilo prvi put. U skladu s procedurama njegovo telo je poslato na obdukciju - navodi izvor blizak istrazi.

Podsetimo, telo Sime Balaševića iz Bogovine kraj Boljevca pronađeno je 9. septembra vezano za stolicu u njegovoj porodičnoj kući, kada je bio nasmrt pretučen, mučen i izboden. Balašević je bio vlasnik kafane, te se pretpostavlja da je motiv napada na nesrećnog starca koristoljublje!

- Sumnja se da su jedna osoba ili više njih uleteli u kuću nesrećnog muškarca kroz prozor sa zadnje strane kuće, a da su zatim nasrnuli na njega. Vezali su ga za stolicu i tukli, a pretpostavlja se da su tražili novac od njega, s obzirom na to da je bio dobrostojeći domaćin, vlasnik kafane na samom ulazu u selo. Neki su tada pričali po selu da je čak prodao kuću jer je hteo da se preseli, a da su napadači pretpostavljali da zbog toga kod sebe ima veće količine novca. Nesrećnom starcu su lomili prste, ubadali ga nožem i vezivali... mučili su ga dok nije izdahnuo. Lomili su mu jedan po jedan prst - pričao je tada za Alo! izvor pre hapšenja osumnjičenog D. B..

Iza sebe ostavio i praunučiće

Balašević je sahranjen 12. septembra na lokalnom groblju u Bogovini, a nesrećni starac je iza sebe ostavio sina, snaju, unuka i unuku, kao i dvoje praunučića.

Da slučaj bude još stravičniji, njega je mrtvog u kući zatekao njegov sin.

- Sima je bio udovac i živeo je sam godinama. Zločin se dogodio najverovatnije u noći između nedelje i ponedeljka, jer je u ponedeljak, oko 16 sati, njegov sin, koji živi na dva do tri kilometara od njega, sa još jednim prijateljom došao da obiđe oca. Sin ga je zatekao vezanog na stolici, zbog čega je odmah pozvao policiju - kaže naš izvor.

Kako smo ranije pisali, osumnjičeni D. B. se nakon hapšenja kod tužioca branio ćutanjem, iako je prethodno najavio da će izneti svoju odbranu.

- U policiji je rekao da će odbranu izneti u tužilaštvu, međutim, predomislio se. Ipak, sud je imao dovoljno dokaza da ga zadrži u pritvoru do 30 dana. Forenzičari su sakupili materijalne dokaze sa mesta ubistva, a Zavod za sudsku medicinu u Nišu je intenzivno radio baš na sakupljenom materijalu. Nedvosmisleno je mnogo njegovih DNK tragova na mestu ubistva -objašnjavao je za Alo! izvor blizak slučaju.

Povodom hapšenja osumnjičenog za ubistvo tada se oglasio i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je otkrio detalje zločina.

- Kako se sumnja, on je u noći između 8. i 9. septembra razbio staklo na vratima kuće S. B. (90) u selu Bogovina, a potom ušao unutra i naneo mu povrede u predelu glave i tela od kojih je ovaj devedesetogodišnji muškarac preminuo. Policijski službenici su na licu mesta zatekli beživotno telo S. B. vezanih ruku i nogu - saopštio  ranije je ministar.

 (S. Božinović - E. Han)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading