beč
Foto: Alo/Foto: Alo!

Porota je verovala optuženom, ocu, koji je državljanin (29) Srbije, a koji je tokom celog suđenja tvrdio da je nevin. Na glasanju je bilo 6:2. Presuda još nije konačna, prenosi "Heute".

U četvrtak popodne odigrale su se dirljive scene na Bečkom regionalnom sudu nakon emotivnog suđenja. Čula se tišina u sudnici, a optuženi se srušio u naručje svoje porodice, dok su mu tekle suze.

- Hvala ti, Bože, blagoslovi te- povikao je klijent poznate advokatice Astrid Vagner upućujući reči poroti.

Advokatica je ranije izrazila sumnju u stručne izveštaje tokom strastvene završne reči. Naime, neuropatolog koji je bio pozvan nije mogao sa sigurnošću da kaže da li se vreme zločina koje je rekonstruisalo tužilaštvo poklapa sa povredama mrtve bebe.

Teoretski, neko drugi bi takođe mogao biti odgovoran za smrtonosne povrede malog Rafaela, rekla je advokatica.

Jedna stvar je, međutim, sigurna - mali Rafael je bio "masivno" potresen. Beba je očigledno umrla nasilnom smrću. Ali porota nije smatrala oca, koji je takođe sugerisao svekrvu kao potencijalnog počinioca, za krivca.

"Ovaj 30-godišnjak je odgovoran porodični čovek koji je bio veoma ljubazan prema deci," rekla je vrhunska advokatica Astrid Vagner na početku suđenja. Optužbe se "nisu uklapale u njegovu ličnost".

Uhapšeni otac sa suprugom od koje se u međuvremenu rastao ima i dvogodišnju kćerku.

Kako se ranije pisalo, otac je od 15 časova bio sam kod kuće sa bebom. Detetova majka je bila na rođendanskoj zabavi sa njihovom ćerkom. Kada je noću došla kući, primetila je kritično stanje njenog sina. Imao je zatvorene oči, ispuštao je čudne zvukove i podigao jednu ruku. Bila je to dečakova agonija. 

Lekari su prvo pomislili da je reč o trovanju krvi. Ali brzo su morali da promene dijagnozu. MRI je pokazao veliko oštećenje mozga, a postojeći otok mozga se brzo povećao. Rendgen je pokazao da je rebro slomljeno. 

Tokom pregleda, takođe je otkriveno da Rafael ima ogroman otok na mozgu i masivno krvarenje u predelu mrežnjače. Lekari su naveli da se to može desiti grubim rukovanjem bebom, ili nepažljivim spuštanjem bebe.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading