berlin
Foto: Alo/Profimedia

Lajpcig, Nemačka - Sedmogodišnja devojčica preminula je od posledica uboda nožem u stambenoj zgradi u četvrti Klajnčšohar u petak uveče. Prema za sada poznatim informacijama, 13-godišnja sestra navodno je nanela povrede devojčici dok su njihovi roditelji bili odsutni. Teško povređena devojčica prebačena je u bolnicu, gde je kasnije preminula. Kriminalistička policija i javno tužilaštvo istražuju slučaj kao ubistvo.

Policija je primila poziv u 19:15 časova, kada je 13-godišnjakinja sama pozvala hitnu službu. Policajci su zatekli sedmogodišnjakinju sa ubodnim ranama u stanu u prizemlju.

Portparol policije Žozefin Sader izjavila je da je moguće oružje zaplenjeno, ali nije potvrdila da li je reč o nožu, niti je komentarisala mogući motiv. „Sada je važno razjasniti pozadinu ovog tragičnog događaja“, rekla je Sader.

Prema prvim informacijama, deca su bila sama u stanu, dok su roditelji bili odsutni. Roditelji su obavešteni o tragediji u večernjim satima. Policija istražuje i da li su roditelji počinili krivično delo zanemarivanja. „Ovo će biti ispitano u okviru istrage o smrti“, dodala je Sader.

Trinaestogodišnja devojčica, koja nije krivično odgovorna zbog svojih godina, prebačena je u specijalističku bolnicu na psihijatrijsko lečenje. Angažovan je i tim za krizne intervencije.

Meštani su šokirani.

- Često sam viđao devojke kako se igraju na travnjaku ispred kuće“, rekao je jedan od komšija. „Nezamislivo je da se ovako nešto dogodilo.“

(LVZ)

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading