DEVOJČICA (13) IZ SRBIJE NOŽEM USMRTILA SESTRU (7) Nemački mediji preneli detalje užasa u Lajpcigu
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Incident se dogodio sinoć, a nemačka policija je brzo reagovala na prijavu starije sestre, koja je pozvala Hitnu pomoć, ali je za mlađu devojčicu bilo prekasno.

Pojedini mediji prenose da je u pitanju porodica poreklom iz Novog Pazara, dok drugi navode da je iz Tutina.

Ovaj strašan događaj duboko je potresao i nemačku lokalnu zajednicu. Još uvek nije poznato da li se radi o namernom ili slučajnom činu. Policija je saopštila da se sve okolnosti i motiv napada detaljno istražuju.

Roditelji nesvesni tragedije 

Prema prvim informacijama, roditelji su spavali u susednoj sobi u trenutku napada. Iako je medicinski tim brzo reagovao, mlađa sestra je podlegla povredama u bolnici zbog zadobijenih ubodnih rana - izjavila je portparolka lajpciške policije za "Bild".

Devojčica koja je nanela fatalne povrede trenutno je smeštena u specijalizovanoj ustanovi za maloletnike. Komšije opisuju porodicu kao skladnu i blisku.

Komšije o porodici: Teško je poverovati da se ovako nešto desilo njima. Deca su uvek delovala kao da su u harmoniji, a roditelji su bili posvećeni i brižni - izjavio je jedan od komšija.

Apel nemačkih vlasti i podrška porodici

Nemačke vlasti apelovale su na javnost i medije da poštuju privatnost porodice tokom ovog teškog perioda.

Svi članovi porodice dobili su psihološku podršku, dok policija nastavlja istragu kako bi razjasnila sve okolnosti ove tragedije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading