PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (16. april)
Foto: Promo/Schutterstock
PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (16. april)

Promo

 

 

20.15 B92

Sveti Jakov Tumanski
Dokumentarni film reditelja Boška Milosavljevića „Sveti Jakov Tumanski“ o Svetom Jakovu Arsoviću pokazuje ključne momente života smirenog doktora nauka - od njegovog detinjstva, preko školovanja u Francuskoj do prosvetiteljskog rada, zamonašenja te stradanja. Kada je u Monpeljeu stekao doktorat, umesto da prihvati mesto u srpskoj diplomatiji,  u njemu se desio čudesan preobražaj - Radoje Arsović, kroz duhovno vođstvo vladike Nikolaja, kreće drugim putem. Posebno se izdvaja period života koji je proveo kao iskušenik i monah u Žiči, kao i stradanje i misija koja će ga dovesti do tumanskog manastira. Film o Svetom Jakovu sniman dugo, ali na autentičnim lokacijama. Naratori u filmu su Bojan Žirović i Đorđe Marković, a o Svetom Jakovu govore prezviter dr Oliver Subotić, Srećko Petrović, protođakon dr Ljubomir Ranković, dr Nemanja Dević, kao i monasi i monahinje naših manastira. Igraju: Ilija Stojimirović, Brankica Sebastijanović, Bojan Ivković, Marko Šešlija...
PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (16. april)

Foto: IMDB

 

 

23.15 RTS2
Minari
Kao nežna i sentimentalna priča o porodičnim korenima, film prati korejsko-američku porodicu koja se doseljava na farmu u državu Arkanzas u potrazi za vlastitim američkim snom. Međutim, porodična situacija se u potpunosti menja s dolaskom prepredene, proste, ali neverovatno brižne bake. U vrtlogu nestabilnosti i izazova njihovog novog života u nimalo prijateljski nastrojenom području, film prikazuje neporecivu otpornost jedne porodice i ukazuje nam na to šta je zapravo dom. Uloge: Vil Paton, Stiven Jeun, Han Jeri, Noel Kejt Čo, Alan Kim.

PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (16. april)

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92
Građanin opasnih namera
Klajd uživa u mirnoj večeri u porodičnom okruženju kada mu u kuću upadaju dvojica razbojnika koji brutalno ubijaju njegovu ženu i malu ćerku. Deset godina kasnije, ogorčen pravosudnim sistemom koji je jednog ubicu osudio na smrt, a drugog potpuno oslobodio krivice, Klajd uzima pravdu u svoje ruke i kreće u osvetnički pohod. Uloge: Džerard Batler, Džejmi Foks, Lesli Bib.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading