ZAŠTO BI SARDINE MOGLE BITI VAŠ NAJVEĆI NEPRIJATELJ U ZDRAVLJU? Mogući rizici o kojima se ne priča!
Sardine su bogate omega-3 masnim kiselinama, proteinima, vitaminom B12 i selenom, što ih čini izuzetno korisnim za zdravlje.
Redovno konzumiranje sardina može poboljšati zdravlje, funkciju mozga i smanjiti rizik od hroničnih bolesti.
Jedna porcija sardine (75 grama) sadrži 191 kaloriju i važno je napomenuti da sardine sadrže dve vrste esencijalnih omega-3 masnih kiselina, EPA i DHA, koje pomažu u smanjenju upale i mogu poboljšati raspoloženje, pomažući u lečenju depresije i anksioznosti.
Međutim, sardine nisu preporučljive za sve. Osobe sa visokim krvnim pritiskom, gihtom i kamenjem u bubregu treba da izbegavaju sardine.
Sardine iz konzerve sadrže mnogo natrijuma, što može povećati krvni pritisak. Takođe, sardine imaju visok sadržaj purina, što može pogoršati simptome gihta i povećati rizik od kamena u bubregu. Ako imate ove zdravstvene probleme, bolje je da potražite druge izvore ribe, poput bakalara, ili da konzumirate riblje ulje.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)