Halo ovde kuče
Foto: Printscreen/Printscreen

Upravo zato, slika psa sa slušalicom telefona na uvetu, jedan je od najpopularnijih. I to možda ni ne bi bila neka vest, da ta scena nije iz domaćeg filma.

Insert iz domaćeg filma "Pejsaž u magli" poslužio je kreatorima mima da naprave savršen poster koji obično na internetu kruži u nekoliko varijacija, ali je definitivno najpopularnija "Halo, ovde kuče".

Kako se ispostavilo, radi se o filmu Jovana Jovanovića iz 1984. godine u kojem su uigrali bardovi našeg glumišta, Bata Živojinović, Rade Šerbedžija, Tihomir Arsić, Karlo Bulić i mnogi drugi. Sam film prikazuje život u Beogradu osamdesetih sa akcentom na problem mladih sa narkoticima i bolesnima zavisnosti.

U sceni koja je postala globalni fenomen, mlada glumica dobija poziv od majke iz Minhena, ali budući da ne želi da razgovara sa njom i odgovara na pitanja, ona je prislonila slušalicu na uvo svog ljubimca.

Upravo ova scena poslužila je kasnije za mimove. U Srbiji je među popularnijim onaj u kojem ispod kuce stoje natpisi: "Pozdravljaju i oni tebe", "Jel bila penzija, baba", "Da, kuče ovde, kaži", "Lepo sam ti rekao da ne zovemo čoveka", "Ja donosim rusku, vi napravite kiflice", samo su neki od njih, piše Blic.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading