venčanje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Poslednjih dana društvene mreže su prepune žučnih rasprava oko prisustva dece na svadbama, ističući različite perspektive i stavove o ovoj  često kontroverznoj temi. Ova diskusija se ponovo pokrenula na društvenoj mreži "X" koja je podelila svoje mišljenje da bi se uvredila kada bi dobila pozivnicu za svadbu na kojoj su deca isključena.

Druga korisnica, koja je upisana pod nikom "Luna Lovegood", brani pravo mladenaca da sami određuju uslove svoje proslave: "Slavlje je upravo, kao što si napisala, da se podeli sa ljudima koje želiš u tom momentu. Ali nisu 'samo gosti' jer bez tih ljudi nema ni slavlja."

Iskustva iz prakse

Razgovor među tviterašima mogao bi da ide u nedogled, ali javili su se i neki koji su imali slična iskustva sa svojim najbližima. Tako je jedna tviterašica opisala kako posle porođaja nije imala snage da prvi "babine".

"Tako se moja neka familija uvredila kada sam rekla da nisam spremna da primam goste za običaj 'babine'. Posle mesec dana nakon prvog prođaja nisam imala taj kapacitet, zvala sam ih kad sam se osetila spremno, pa oni koji nisu razumeli, nisu ni došli."

Druga korisnica ove društvene mreže rekla je da na njenu svadbu deca nisu bila pozvana i navela razlog.

"Nama se pojavio samo jedan par iako smo zamolili da ne bude dece. Bila je manja svadba sa početkom u 17h. Da smo pozvali i decu bilo bi više dece nego odraslih."

100 ljudi, 100 ćudi

Ovaj živahan razgovor na društvenim mrežama ilustruje  raznolike  stavove  i  dileme koje mladenci imaju prilikom organizacije svojih svadbenih proslava. Dok jedni naglašavaju pravo mladenaca na sopstvene želje i uslove, drugi se pitaju o  granicama  gostoprimstva  i  pristojnosti.  Konačna odluka o  prisustvu dece na svadbi ostaje na mladencima, dok društvo nastavlja da razmenjuje mišljenja i iskustva na ovu temu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading