automobili
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Za većinu ljudi u Srbiji, san o novom automobilu često ostaje nedostižan, zbog čega je tržište polovnih vozila vrlo živahno. Prosečna starost automobila na našim putevima prelazi 15 godina, što dodatno naglašava popularnost polovnih automobila kao pristupačnog izbora koji može značajno uštedeti novac.

Nedavno istraživanje Auto Bilda je sastavilo listu najpouzdanijih polovnih automobila dostupnih po ceni do 4.000 evra, ističući modele koji su poznati po minimalnim problemima sa kvarovima i izuzetnoj izdržljivosti.

Alfa Romeo GT (2003-2006)

Alfa Romeo GT, dostupan po ceni od oko 2.500 evra, predstavlja kombinaciju snage (140 do 240 ks) i elegantnog dizajna. Modeli sa kilometražom ispod 200.000 često su pristupačni, što ih čini atraktivnim izborom za ljubitelje sportskih automobila.

„Alfa GT sa svojim dvoja vrata i platformom baziranom na modelu 156 predstavlja vrhunac elegancije u svojoj klasi u ovom cenovnom rangu“, ističe Auto klub.

Međutim, savetuje se da se izbegavaju modeli sa problematičnim Selespeed menjačem, kao i da se vodi računa o crevima na modelima JTD.

Kia Picanto (2004-2011)

Kia Picanto, dostupna po ceni od oko 1.300 evra, predstavlja ekonomičan izbor sa snagom od 65 do 75 ks. Modeli nakon 2008. godine uključuju ESP, što je važno za sigurnost, dok je potrošnja goriva ograničena na šest litara.

„Kia Picanto zadovoljava i svojom potrošnjom goriva i pristupačnošću, čineći ga idealnim izborom za gradske vozače“, prenosi Indek.

Audi A2 (1999-2005)

Audi A2, dostupan po ceni od oko 2.500 evra, izdvaja se svojom potpuno aluminijumskom konstrukcijom i kompaktnim dimenzijama. Nakon fejslifta 2003. godine, ovaj model postao je još traženiji, naročito sa snažnim dizel motorom od 90 ks.

„Audi A2 nudi solidan komfor i ekonomične motore, ali je važno obratiti pažnju na stanje kočnica i vešanja“, ističe Auto Bild.

Honda Jazz (2008-2015)

Honda Jazz, sa cenom od oko 4.000 evra, pohvaljuje se dugovečnošću i visokim ocenama na testovima polovnih vozila sa 100.000 km.

„Honda Jazz je tradicionalno mudar izbor za kupce polovnih automobila zbog svoje pouzdanosti“, navodi Auto Bild, dodajući da je važno proveriti stanje vešanja i kočnica.

Škoda Roomster (2006-2015)

Škoda Roomster, dostupna po ceni od 2.000-2.500 evra, nudi kombinaciju kompaktnih dimenzija, ekonomičnosti i prostranosti u zadnjem delu.

„Preporučuje se izbor modela sa 1,6-litarskim atmosferskim motorom sa zupčastim kaišem, uz proveru nakon 90.000 km“, ističe Auto Bild.

Ukupno gledano, kupovina polovnog automobila može biti mudar finansijski izbor, pružajući pristup pouzdanim vozilima po pristupačnim cenama. Pre kupovine, savetuje se detaljna provera stanja vozila i pregovaranje o ceni, kako bi se osiguralo da odabrani automobil zadovoljava sve potrebe i očekivanja vozača.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading