poruka u zidu
Foto: Printscreen/www.facebook.com/Dakota Mon

Stanovnik sela Dakota Mon radio je na obnovi kuće izgrađene 1872. godine, nakon požara, i nije očekivao da će pronaći davno izgubljenu poruku koja će pokrenuti niz događaja.

Dok je razdvajao zid dnevne sobe, otkrio je okvir sa natpisom: "Beleška iz 1975." i strelicama koje su pokazivale na urez u drvetu. Iza tog ureza nalazila se mala kutija s porukom na dve stranice, koju je napisala Stefani Heron.

Mon je opisao kako je pronašao poruku dok je njegova ekipa rušila zid u dnevnom boravku. Na zidu je bio natpis, a u boci je bila poruka. Čitanje poruke bilo je kao da je 14-godišnja Stefani stajala pored njih i pričala, vraćajući ih gotovo pola veka unazad.

Poruka je počinjala: "Za onoga ko ovo pronađe: Danas je 25. septembar 1975. Moje ime je Stefani Heron. Živim ovde sa svojom majkom, ocem (Earnest), Beki i Valeri. Džerald Ford je predsednik. Gospođa Laj je naša komšinica. Mama je trudna i beba treba da se rodi svakog dana."

Stefani je u poruci detaljno opisala istorijat kuće i ostavila svedočanstvo o svojoj porodici.

Pisala je o renoviranju kuće, svom ocu koji radi u "Chicago Northwestern Railroadu" i opisu sela Grin Valej sa oko 650 stanovnika. Takođe je spomenula svoju majku Rozi, koja je medicinska sestra.

Nakon što je pročitao poruku, Mohn ju je podelio na internetu, što je dovelo do toga da poruka stigne i do Stefani.

Ona je bila šokirana i dirnuta, rekavši da je zaboravila na poruku i da je iznenađena koliko je to dirnulo ljude.

Stefani je primila poruke od ljudi koji se sećaju nje kao devojčice, uključujući učitelje koji žele da njihovi učenici sada učine isto. Izjavila je da se oseća kao Fejsbuk senzacija zbog ovog neočekivanog otkrića.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading