Srbin i Afrikanka
Foto: Printscreen/www.facebook.com/Nemanja Stjepanović

Nakon što su uspeli da prevaziđu izazove duge razdvojenosti, Jolisva je posetila Derventu i upoznala Nemanjinu porodicu. Tokom te posete, Nemanja i Jolisva su se venčali pred zakonom.

Nemanja i Jolisva su primer da ljubav ne poznaje granice i da se velike prepreke mogu prevazići zbog ljubavi.

Nemanja je ispričao da ga je firma 2021. godine poslala u Johanesburg na 12 meseci. Upoznali su se u prodavnici kada je Jolisva imala problem sa karticom na kasi.

Srbin i Afrikanka

www.facebook.com/Nemanja Stjepanović

 

Nemanja je ponudio da plati njen račun, što je ona prvo odbila, ali je na kraju prihvatila. Kasnije mu je vratila novac, i tako je počela njihova priča. Kada se Nemanja vratio u Derventu, nastavili su vezu na daljinu.

Iako je Jolisva mislila da će raskinuti kad Nemanja ode, on je nastavio da dolazi u Afriku i zaprosio ju je 2022. godine.

Nemanja je objasnio da je morao da obavi "lobolu", tradicionalni običaj gde mladić traži devojčinu ruku od njenog oca i stričeva.

To uključuje donošenje pića crvene i bele boje i biranje devojke među nekoliko njih, dok je gotovo pijan. Ako pogreši, mora da plati.

Sledeći izazov je bio dobijanje vize za Jolisvu da poseti Evropu. Nakon prvobitne odbijenice, uspeli su da dobiju vizu uz pomoć dobrih ljudi.

Jolisva je bila oduševljena srdačnim prijemom Nemanjine porodice i sigurnošću u gradu.

Takođe je primetila kako ljudi ovde uzgajaju svoje voće i povrće, što je drugačije od njene zemlje.

Komuniciraju na engleskom, iako to nije njihov maternji jezik. Jolisva je izrazila žaljenje što ne može da razgovara sa Nemanjinom bakom zbog jezičke barijere, ali se trude da komuniciraju na razne načine.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading