devojka promenila pol
Foto: Printscreen/www.youtube.com/Independent Women's Forum

Sa 18 godina, Priši su odsečene grudi zbog rodne disforije, što sada onemogućava prirodno dojenje i oduzima osećaj držanja bebe zbog ukočenosti grudi.

Na njeno iznenađenje, prošle godine je ostala trudna, ali hormonski lekovi koje je uzimala kao transrodna osoba usporili su rast njenih kukova i vagine, što je dovelo do komplikacija pri porođaju. Morala je da se podvrgne hitnom carskom rezu zbog opasnosti za život bebe.

Priša je rođena kao žena, prošla kroz tranziciju u muškarca, a zatim se vratila u prvobitni pol. Tokom detinjstva borila se sa problemima mentalnog zdravlja, a lekari su joj savetovali tranziciju kao rešenje.

Nakon deset godina, shvatila je da joj je potrebna terapija, a ne tranzicija. Sada se suočava sa posledicama hormonske terapije i operacija koje su nepovratno promenile njeno telo.

Njen sin je bio u opasnosti tokom porođaja, a nakon rođenja, Priša nije mogla da doživi prve ključne trenutke koža na kožu zbog utrnulosti grudi. Njene grudi su nabujale mlekom koje nije mogla da iskoristi, što je izazvalo veliki bol i oticanje.

Priša je odlučila da postane dečak sa 16 godina nakon godina borbe sa emocijama. Hormonska terapija i operacije brzo su promenile njeno telo.

Nakon što je započela terapiju baziranu na razgovoru, shvatila je da je bila premlada za takve odluke. Upoznala je svog sadašnjeg dečka nakon preseljenja u Mičigen i neočekivano zatrudnela.

Trenutno je uključena u pravnu bitku protiv lekara i zdravstvenih organizacija koje su vodile njenu tranziciju u Severnoj Karolini. U tužbi optužuje za prevaru i građansku zaveru.

Njen slučaj ističe ozbiljna pitanja u vezi sa zdravstvenom negom i pravima pacijenata u ovoj oblasti.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading