grčka
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

U grčkom letovalištu "Nei Pori" izbegnuta je velika tragedija zahvaljujući hrabrosti i brzom delovanju troje državljana Srbije.

Aleksandar Katić, Ana Vukosavljev i Rade Panić su svojim heroizmom spasili ženu i njenu malu kćerku od utapanja. Žena je bila u vodi s detetom veoma blizu obale, dok je muž pokušavao da ih spasi, ali nije uspevao. Aleksandar Katić je hitro preskočio ležaljke, skočio u vodu i uspeo da izvuče devojčicu iz majčinih ruku, koja je već bila bez svesti. Ana Vukosavljev odmah je podigla ženu iznad vode i počela da je vuče ka obali, dok je Rade Panić stigao u pravom trenutku da pomogne Ani u spašavanju majke.

Brza i odlučna reakcija ovog troje ljudi sprečila je moguće utapanje i spasila dva života. Njihova hrabrost i prisutnost duha nisu samo zaslužni za sprečavanje tragedije, već i služe kao inspiracija za sve nas. Njihov poduhvat je dokaz da u trenucima opasnosti prava hrabrost i humanost mogu napraviti razliku između života i smrti. Zaslužuju svaku javnu pohvalu za svoj izuzetni čin, objavljeno je na Facebook stranici "Zanimljivo".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading