majka i ćerka
Foto: Printscreen/www.youtube.com/ABC News In-depth

 Odri je tokom svog života osećala bol i osećaj neželjenosti jer je verovala da je njena majka nije želela.

Tokom njenog odrastanja, psiholog je otkrio da su njeni problemi povezani s osećajem da je oduzeta od majke pri rođenju.

U periodu između 1940-ih i 1980-ih godina, mnoge majke su zbog crnog tržišta beba gubile svoju decu.

Odri je odrasla u usvojenoj porodici, gde je njena usvojena majka bila stalno zabrinuta da će je izgubiti, što je odredilo njen odnos prema potrazi za biološkim roditeljima.

"Ja sam volela svoju usvojenu porodicu, ali majka je bila uvek nekako nesigurna. Stalno je strahovala da ću biti odvedena," priča Odri koja kaže da je majčin strah zaustavio i da zbog toga nije tražila svoje biološke roditelje.

Ono što Odri nije znala je da je njena biološka majka, Merilin Lilijensidž, tokom čitavog vremena pokušavala da je pronađe.

Merilin je angažovala privatnog detektiva i na kraju se pojavila na Odrinom venčanju, predstavljajući se kao asistent fotografa, kako ne bi omela veliki dan svoje ćerke.

majka i ćerka

www.youtube.com/ABC News In-depth

 

Ova odluka je Merilinu emotivno opteretila jer je morala da ostane tiha i da ne otkrije svoj identitet.

Nekoliko godina kasnije, Odri je saznala za Merilinu potragu i kontaktirala je putem pisma koje je slučajno stiglo na Merilinin rođendan. Merilin je bila presrećna što je pismo stiglo na taj poseban dan.

Danas, Odri i Merilin su nerazdvojne i posvećene su pronalaženju bioloških roditelja za svu decu koja su data na usvojenje, kako bi svi imali priliku da se povežu sa svojom pravom porodicom.

Ova priča takođe oslikava i važnost povezivanja sa biološkim porodicama, kao i emocionalnu potrebu za razumevanjem i zatvaranjem kruga za sve strane uključene u ovu vrstu situacije. 

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading