Kamala Haris, Donald Tramp
Foto: Shutterstock/Foto: Below the Sky / Shutterstock.com

Donald Tramp, republikanski kandidat za predsednika, izjavio je u subotu na skupu u Pensilvaniji, ključnoj državi za izbore, da smatra da bi bilo lakše pobediti demokratkinju Kamalu Haris nego Džo Bajdena, uprkos tome što su neke ankete pokazivale da Haris vodi u predsedničkoj trci.

Na skupu u Vilkes-Bareu, u severoistočnom delu Pensilvanije, Tramp je rekao: "Verujem da će nju lakše pobediti nego njega." Nazvao je Haris "radikalnom" i "ludom," napadajući je u ličnom i političkom smislu, iako neki analitičari smatraju da bi mu takvi komentari mogli naškoditi kod ummerenih glasača.

Tramp je dodao: "Jeste li čuli njen smeh? To je smeh lude osobe." Takođe je izrazio nezadovoljstvo zbog Kamaline fotografije na naslovnici poslednjeg broja magazina Time, rekavši: "Izgledam mnogo bolje od nje."

Nastavlja da tvrdi da je 2020. godine pokraden

Tramp je ponovio svoje tvrdnje o prevari na izborima 2020. godine tokom govora u Pensilvaniji, koja se smatra jednim od ključnih mesta u predsedničkoj trci. Takođe je odbacio pretnju klimatskih promena i naveo da njegov plan za uvođenje carina na stranu robu neće predstavljati porez na potrošače, što je u suprotnosti sa stavom većine ekonomista.

Na skupu je prvobitno bilo prisutno oko 8000 ljudi, ali se broj smanjio nakon sat vremena, dok je Tramp govorio više od 100 minuta.

Kamala Haris kreće na autobusku turneju

Potpredsednica Kamala Haris najavila je autobusnu turneju po zapadnoj Pensilvaniji, koja će početi u Pitsburghu u nedelju, pre početka Nacionalne konvencije Demokratske stranke u ponedeljak u Čikagu.

Pensilvanija je bila ključna država u Trumpovoj pobedi 2016. godine, zajedno sa Vinskonsijem i Mičiganom, ali je Bajden, koji je odrastao u Skrantonu u Pensilvaniji, 2020. godine preokrenuo te države u korist demokrata.

Ključna uloga Pensilvanije u izborima

Sa 19 elektorskih glasova od 270 potrebnih za osiguranje Bele kuće, Pensilvanija može značajno uticati na ishod izbora, u poređenju sa 15 glasova u Mičiganu i 10 u Vinskonsinu.

Kamalin ulazak u trku nakon Bidenovog povlačenja promenio je dinamiku izbora, brišući prednost koju je Trump imao u poslednjim nedeljama Bidenove kampanje. Sada, prema FiveThirtyEight, Harris vodi pred Trumpom za više od dva procentna boda u Pensilvaniji.

Pensilvanija je postavljena kao prioritet u kampanjama obe strane. Od više od 110 miliona dolara potrošenih na oglašavanje u sedam država nakon Bidenovog povlačenja krajem jula, oko 42 miliona dolara je utrošeno samo u Pensilvaniji, što je dvostruko više nego u bilo kojoj drugoj državi, izveštava Vol Strit Žurnal.

Demokratske i republikanske grupe već su rezervisale 114 miliona dolara za reklamne poruke u Pensilvaniji od kraja avgusta do izbora, što je više nego dvostruko u odnosu na 55 miliona dolara rezervisanih u Arizoni, prema AdImpaktu.

Kampanja Kamale Haris je najavila da planira da potroši najmanje 370 miliona dolara na digitalne i televizijske oglase širom zemlje od septembra do dana izbora.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading