devojka ima redak poremećaj
Foto: Printscreen/www.facebook.com/Ashley Reilly

Ovo stanje uništilo je njene nade da će ikada postati majka. Međutim, nedavno je došlo do čudesnog otkrića koje je promenilo sve.

Ešli je tokom godina živela s dijagnozom Rokitanskog sindroma (MRKH), retkog stanja koje uzrokuje da materica ili vagina budu nerazvijene ili nepostojeće, čineći trudnoću nemogućom.

Takođe, ima samo jedan bubreg, a od svoje 16. godine bila je na hormonskoj terapiji zamene, jer nije prirodno ušla u pubertet.

Međutim, nakon nedavnog ultrazvuka, lekari su otkrili nešto neverovatno – Ešli je razvila grlić materice i pola materice, što je bilo potpuno neočekivano.

Ovo otkriće je izazvalo ogromno iznenađenje među lekarima i dalo Ešli novu nadu.

Njena dijagnoza je sada ažurirana na hipogonadotropni hipogonadizam, stanje u kojem jajnici proizvode malo ili nimalo polnih hormona, što je uzrokovano problemima s hipotalamusom ili hipofizom.

Ešli je sada puna nade da bi njen reproduktivni sistem mogao nastaviti da raste, što bi moglo dovesti do njene prve menstruacije, a možda čak i do trudnoće u budućnosti, piše the sun. 

Vest o ovom iznenadnom razvoju događaja ostavila ju je zbunjenom i sa mnogim pitanjima, ali je ispunjena optimizmom zbog mogućnosti koja se sada pojavila.

„Samo se nadam da će materica još više da raste i da ću, nadam se, dobiti prvu menstruaciju u narednih nekoliko meseci," izjavila je Ešli, izražavajući svoju nadu i iščekivanje.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading