tužna majka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 Šta god da je uradio, da im je sada pokucao na vrata, otvorili bi ih, što je sasvim prirodno.

Međutim, ponekad se roditelji razbole od stresa jer je situacija toliko komplikovana da čak i sopstvenom detetu moraju da kažu da im ne dolazi na kućni prag dok ne poštuje njihove životne vrednosti i principe.

Ova žena je svoj slučaj iznela na Kuora, sajtu za razmenu iskustava i znanja, osvrćući se na temu otuđenja odrasle dece.

„Ovo su veoma teške situacije, reći ću vam šta se desilo mom mužu i meni.'' započela je svoju ispovest ova žena.

,,Naš sin ima 25 godina i prekinuo je svaki kontakt sa nama pre skoro godinu dana. On je biološki sin mog muža, a moj posinak. Udala se kada je imao 5 godina. Njegova majka me je pozvala u roku od godinu dana od našeg braka. Imali smo zajedničko starateljstvo nad njim.''

"Moj muž je usvojio moje ćerke i činilo se da je njegov sin, odnosno naš sin, bio oduševljen što ima sestre. Mislim da je imao lepo detinjstvo sa nama. Nikada u porodici nije bilo fizičkog zlostavljanja, imali smo razumna pravila. i sve troje dece su to potvrdili.''

,,Pokazao je znake hiperaktivnosti i odveli smo ga kod tri različita lekara i svi su rekli da ima ADHD (poremećaj hiperaktivnosti deficita pažnje), ali mu njegova biološka majka nije dozvolila da uzima lekove za to. nastavlja ona. "

svađa majke i sina

Foto: Shutterstock

 

Inače, u porodici smo na najnormalniji način pričali o problemima i ako je želeo dodatno vreme sa majkom, davali smo mu, kao što je ona nama.

,,Sve je bilo u redu dok nije napunio 16 godina, kada smo saznali da mu  njegova majka, kada je kod nje, dozvoljava da puši marihuanu. Onda se desilo da se šunjao i pušio kada je bio kod nas, samo što smo mu jasno rekli da mi to kod nas nećemo dozvoliti, bar dok ne bude punoletan.“ objašnjava u kom pravcu je otišla nesloga.

Sa 19 godina im je rekao da je koristio i kokain i da je više puta probao LSD.

„Kada je imao 20 godina, počeo je da živi isključivo sa mamom. Živeo je sa njom besplatno i ona nije videla problem u njegovim nezdravim izborima.''

,,Onda je, pre godinu dana, rekao da se seća da je bio primoran da ima sestre i maćehu i da više ne želi da ima veze sa nama“, objasnila je ova duboko povređena maćeha.

„Tada je rekao da bi voleo da poseti svog oca, ali da niko od nas ne sme da bude u blizini dok je on u kući. Njegov otac je imao 14 srčanih udara, ima 19 stentova, dijabetičar je i sada ima Parkinsonovu bolest.  Muž je rekao da nećemo nigde i da ne pristaje na ucene mog sina da on mora da bira članove porodice“.

otac i sin se svađaju

Foto: Shutterstock

 

To što je otac odbio sina i rekao mu da radije ne bi trebalo da ga više viđa, jer zbog njega neće odustati od cele porodice, sada je razumljiv odgovor.

„Neki mladi ljudi ove generacije zaista veruju da su njihovi roditelji 100 odsto krivi za sve njihove probleme i da će im se životi poboljšati ako ih napuste, u svakom pogledu“, kaže ova majka i supruga.

"Zapravo, vidim problem u tome što on besplatno živi sa majkom, a onda ima novca i vremena za drogu. Nije bilo u redu ni što mu je majka potvrdila da je 'sigurno bilo strašno što je odrastao sa svima nama, potvrđujući mu da smo mi krivi za njegove loše izbore u životu.''

,,Samo se molimo da se očisti od droge i da poseti svog oca pre nego što umre. Napominjem da je krivica stvarna, nije uvek na (napuštenim) roditeljima“, zaključila je ona.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading