devojka ukradena kao beba
Foto: Printscreen/www.youtube.com/This Morning

Miše je rođena kao Zefani Nurs u aprilu 1997. godine u Kejptaunu, ali je već nakon tri dana od rođenja oteta iz porodilišta. Njeni roditelji, Selest i Morn Nurs, tragali su za njom godinama, ali bezuspešno.

Njena otmica ostala je nerazjašnjena sve do slučajnog otkrića koje je usledilo 17 godina kasnije, piše Njujork post. 

Kada je Miše krenula u školu, čula je o novoj učenici po imenu Kesidi Nurs koja je izgledala neobično slično njoj.

Ali kada su se dve devojke kasnije srele u hodniku, Miše kaže da je osetila vezu koju nije mogla da objasni.

„Osećala sam kao da je poznajem”, kaže ona. „Bilo je tako strašno, nisam mogla da razumem zašto se ovako osećam”. Uprkos razlici u godinama, Miše i Kesidi su počele da provode mnogo vremena zajedno.

Ta fizička sličnost izazvala je radoznalost i na kraju je dovela do otkrivanja istine. DNK test je potvrdio da je Miše zapravo Zefani Nurs, beba koja je oteta 1997. godine.

devojka ukradena kao beba

www.youtube.com/This Morning

 

Ovo otkriće je potpuno preokrenulo njen život. Lavona Solomon, žena koju je Miše smatrala svojom majkom, bila je uhapšena i osuđena na deset godina zatvora zbog otmice i prevare.

Miše se našla između dve porodice - one koja ju je odgajila i one koja je bezuspešno tražila svih tih godina.

Iako su Selest i Morn Nurs dobili još troje dece, nikada nisu prestali da traže svoje prvorođenče Zefani, i slavili su njen rođendan svake godine - čak i nakon što su se razveli.

Ali sve vreme njihovo ukradeno dete je odrastalo u blizini. Solomonova kuća je samo 5 kilometara od Nursevih – kao malo dete, Miše je trčala okolo po terenu preko puta sestre, dok je Majkl igrao fudbal.

Iako je otkrila bolnu istinu o svom poreklu, Miše je uspela da oprosti Lavoni Solomon i zadržala je ime sa kojim je odrasla. Odnos sa biološkom porodicom bio je težak i komplikovan, ali je nastavila da posećuje Lavonu u zatvoru.

Na kraju, Miše je pronašla način da živi s oba identiteta i prihvati svoju složenu prošlost.

Njeno venčanje prošle godine simbolično je povezalo dva sveta - ruku- podruku do oltara su je vodili njen biološki otac i čovek koji ju je odgajio.

Miše Solomon, ili Zefani Nurs, sada je mlada žena koja je uspela da pomiri dva različita života, iako su oni bili isprepleteni bolom, ljubavlju i oproštajem.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading