vakcina
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 Njeno dete Levi trebalo je da primi vakcinu protiv malih boginja, ali je Sofi, pod uticajem pogrešnih teorija sa "Tiktoka" i "Fejsbuka", počela da sumnja u vakcinaciju, verujući u tvrdnje da vakcine mogu izazvati autizam.

Zbog toga je odlagala vakcinaciju skoro 11 meseci.

Nažalost, nekoliko dana pre nego što je trebalo da primi vakcinu, Levi je dobio boginje. Ubrzo se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo – razvila se sepsa, koja je zahvatila njegov organizam oslabljen boginjama.

Sofi je hitno odvela sina u bolnicu, gde su ga lekari uspeli spasiti nakon intenzivne borbe, piše daily mirror. 

Sofi se priseća trenutaka u bolnici kada je shvatila koliko je situacija ozbiljna.

,, Odjurila sam kući i temperatura mu je bila ludo visoka. Kada smo stigli u bolnicu, odveo ga je tim od otprilike 20 ljudi. Bilo je tako zastrašujuće - sećam se da sam pomislila: "Ovo je ono što vidite u emisijama o hitnoj pomoći". Nisam mogla da gledam, slušala sam ga kako vrišti.'' rekla je Sofi. 

bolnica

Foto: Shutterstock

 

Levi je bio pod stalnim nadzorom lekara kako bi se uverili da sepsa nije izazvala dugotrajna oštećenja sluha ili vida.

Srećom, dečak se potpuno oporavio, ali Sofi danas gleda na to iskustvo kao na ozbiljno upozorenje.

Sada, majka dvoje dece, Sofi priznaje da je i sa drugim detetom osećala isti strah u vezi s vakcinacijom, pa je poslala supruga da ga odvede na vakcinaciju.

Ona danas apeluje na sve roditelje da ne veruju neproverenim informacijama na internetu i da se uvek konsultuju sa stručnjacima kada imaju nedoumice.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading