pogled iz aviona
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Prema njegovim rečima, njegov sin je primetio neobična svetla ispod oblaka, pa je uzeo telefon i zabeležio taj trenutak.

"Avion je leteo iznad severnog Atlantika, daleko od Grenlanda", naveo je Gonevardena.

Tražio je pomoć kako bi identifikovao izvor svetla, koje je, kako kaže, osvetlilo "veliku površinu oblaka", prenosi Unilad.

Kao što je očekivano, neki su pretpostavili da je u pitanju prisustvo vanzemaljaca, dok su drugi pokušavali da ponude racionalnija objašnjenja.

"Možda ste uhvatili vatromet sa kruzera", predložio je jedan korisnik, dok je drugi dodao: "Polarna svetlost se nedavno pojavila južnije. Možda je to u pitanju?"

polarna svetlost

www.facebook.com/Rohan Goonewardena

 

Međutim, aurora borealis se obično ne vidi ispod oblaka, pa je malo verovatno da bi mogla da izazove ovakvu svetlosnu pojavu.

Slična situacija dogodila se 2022. godine kada su neobična svetla primećena iz aviona iznad Tihog okeana. Pilot Dastin Magard je tada podelio fotografije uz komentar da nikada pre nije video nešto slično.

Fotografije su ubrzo postale viralne, a korisnici su ponudili različite teorije – od vanzemaljaca do tajnih vojnih eksperimenata.

Ipak, stručnjaci su kasnije objasnili da su svetla najverovatnije dolazila od LED rasvete ribarskih brodova, koja se koristi kako bi se privukao ulov, poput lignji.

Za sada, ostaje da stručnjaci pruže konačno objašnjenje svetala koje je snimio Gonevardena.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading