Nebojša Čović
Foto: Privatna arhiva/KK Crvena zvezda

Na Upravnom odboru organizovano je glasanje – 18 je bilo da se igra, dva člana su bila uzdržana, dok je jedan bio protiv.

Zvezda će takmičenje početi u četvrtak od 18.00, kada će joj protivnik u četvrtfinalu biti Borac iz Čačka.

Eventualni "večiti" derbi moguć je u polufinalu.

Uoči treninga, zakazanog od 18.00 u "Pioniru", javnosti se obratio predsednik kluba sa Malog Kalemegdana, Nebojša Čović.

-Nas niko ništa ne pita, samo odredi gde igramo, kad igramo, kako igramo, a pritom se ne razmišlja da li je to uslovno ili nije. Nemamo ništa protiv Niša, naprotiv. Dugi niz godina smo dole, razumemo šta znači širiti košarku u Srbiji. Odluku koju smo doneli, doneli smo zbog košarke u Srbiji", rekao je Čović i dodao:

-U Nišu nije toliko bezbedno. Imamo problem sa kartama u Nišu. Mi imamom 250 karata, verovatno ste to primetili. Stvara se teznija između navijača, koji se tamo okupljaju. Na kraju uđu, ali nama presedne. To će se dogoditi i ove godine. Teško da ćemo tu utakmicu početi ako ne bude naših navijača.

ZVEZDA IGRA U NIŠU Na Upravnom odboru doneta odluka: Crveno-beli će ipak braniti trofej Kupa Radivoja Koraća

Alo!/Vladimir Marković

 

Čović je govorio i o porezu.

-Nisam uzeo PDV iz decembra 2022. godine, tako da je dug za porez oko milion evra, tako da nije predsednik Vučić mnogo pogrešio. Ja priznajem grešku, ali nije bila namera da polemišem, ocenjujem. Vrlo smo zahvalni državi i predsedniku Aleksandru Vučiću. Njegov pristup, kada je sport u pitanju, veoma dobar. Svi savezi su pokriveni, po pitanju poreza moramo da budemo svi uravnoteženi. Naš dug za porez se odnosi na PDV. Nemate bolji kredit od osam miliona evra duga za porez. U 2022. godine mi smo za porez platiti 103 miliona dinara. Mi imamo eksel tabele, neka ih i drugi naprave.

Osvrnuo se i na "preklapanja" mečeva Evrolige i kvalifikacija za Mundobasket.

-Ivanović će saopštiti spisak ko će igrati Kup. Što se tiče reprezentativaca, međutim mi igramo sa Albom kad i Srbija u Grčkoj. Ispoštovaćemo stručni štab, odluka će biti zajednička. Juče smo imali dug razgovor sa Pešićem, kao i direktorom. Koliko se ja razumem, mi imamo dva meča, jedan nam je dovoljan. Mislim da to može realno da se ostvari. U kontaktu smo sa selektorom i direktorom reprezentacije. Kampaco ide da igra za Argentinu, Vildosa ne. Ivanović ide da igra za Crnu Goru, 26. igraju protiv Češke. Toliko sa naše strane - zaključio je Čović.

NEIZVESNOST Evo kad Zvezda saopštava odluku da li će igrati Kup

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading