Marakana
Alo/Miloš Dreković
Marakana

Alo/Miloš Dreković

Marakana, Foto: Alo/Miloš Dreković

Zoran Vujović, nekadašnji defanzivac splitskog Hajduka, 1989. godine kratko je proveo u Crvenoj zvezdi koju je tada vodio legendarni Dragoslav Šekularac.

"Igrao sam za Crvenu zvezdu pet utakmica, pre rata. Svojom nesmotrenošću tada sam raskinuo ugovor s Kanom, a onda sam ga ponovno produžio. I izgubio sam pravo igranja za taj tim te godina, a jedini način igranja do početka nove sezone bio je odlazak u neki drugi klub. Kako su Kan i Zvezda imali dobar odnos, jer je Dušan Savić bio pre igrač Kana, za njih je to bilo najbolje rešenje i nisu mi dali da biram. Bio sam tamo 1989. godine", izjavio je Vujović zagrebačkom "Večernjem listu".

Zoran Vujović

Youtube/Vladimir Tomljenovic

Zoran Vujović, Foto: Youtube/Vladimir Tomljenovic

Kaže da će to pamtiti čitavog života, ali ne po lepom.

"Jako mi je žao zbog toga, ne zbog politike nego zato što sam naišao na trenera Šekularca koji mi nije davao priliku. S razlogom, ja sam ipak bio stariji igrač koji je napolju nešto i zaradio, pa je logično bilo dati priliku mlađima. Ali, eto, meni neki to igranje u Crvenoj zvezdi zameraju. Vi znate, kao i ja, koliko ima zločestih ljudi. A ja sam se, pre negoli sam išao u Zvezdu, nudio Hajduku i Dinamu, ali oni nisu bili zainteresovani", dodao je 61-godišnji Vujović.

Dragoslav Šekularac

Alo!/M. Metlaš

Dragoslav Šekularac, Foto: Alo!/M. Metlaš

U karijeri je igrao protiv Dijega Maradone, zajedno sa Zinedinom Zidanom. Ovako je sastavio idealan tim od svojih nekadašnjih saigrača:

Simović - Peruzović, Batiston, Gudelj, Amoros - Tigana, Vladimir Petrović Pižon, Safet Sušić, Zidan - Halilhodžić, Zlatko Vujović.

S Hajdukom je bio šampion 1979. godine i osvajač Kupa Maršala Tita 1977. i 1984. godine. Za A reprezentaciju Jugoslavije između 1979. i 1989. godine nastupio je 34 puta i postigao dva pogotka.

Sa "plavima" je bio učesnik Mediteranskih igara 1979. u Splitu, Olimpijskih igara 1980. u Moskvi i Mundijala 1982. godine u Španiji.

Komentari (6)

Pop

04.03.2020 14:53

Чудно да ниси знао за ону нашу пословицу "посе j*****a nema kajanja"

Neko iz mase

04.03.2020 17:56

Boze kako mozeš sebe ovako nisko da spustiš.Još kao bio reprezentativac i neko više zbog brata u paketu bio poznat u EX-YU.moraš da se pravdaš što si pre rata igrao u Zvezdi a usput nisi ni rvatić već milogorac ,jer Vujovici su sa Cetinja!:(((

Ostoja

05.03.2020 13:15

@Neko iz mase - Pa ne kaje se, rekao je da nije iz politickih razloga, vec zbog Šekularca. On je odigrao 15 a ne 5 mečeva kako su hrvatski mediji slagali. Namerno. On je u tim uvrstio Pižona dakle nje se zamerio zvezdi, Nije mu bilo mesta kad je stigao Belodedic iako je odigrao kao standardan jesenju sezonu

Zoran 62

04.03.2020 18:08

I meni je zao sto je on igrao u Zvezdi. Posle takvih velemajstora koji su nosili crveno-beli dres, nije joj ni trebao prosecan igrac

Васке

04.03.2020 19:40

Зоран Вујовић је Србин из Црне Горе (као и сви Вујовићи) и зато мора да се правда Хрватима. Уосталом, поред одбрамбених играча као што су били: Душко Радиновић, Слободан Маровић, Горан Василијевић, Рефик Шабанаџовић, Раде Тошић, Миодраг Белодедић и Илија Најдовски није имао шта да тражи у Црвеној Звезди. Да му није било брата близанца Златка, не би мрднуо дање од друге далматинске лиге- група југ.

Darko

05.03.2020 13:02

Vujović je odigrao 15 mečeva u Crvenoj zvezdi a ne 5. Hrvatski mediji nisu dobro preneli. Čini mi se namerno. I postigli su cilj.Ako primetite Vujovic je u najbolji tim uvrstio Pižona tako da ne verujem da se zamerio srbima.