Žrtvuju  supertalenta  zbog mira u kući:  Marko Grujić
Marko Metlaš
Žrtvuju  supertalenta  zbog mira u kući:  Marko Grujić
Žrtvuju supertalenta zbog mira u kući: Marko Grujić, Foto: Marko Metlaš

 

Kako saznaje „Alo!“, Zvezda će već u januaru morati da proda supertalentovanog vezistu kako bi izmirila obaveze prema poveriocima i izborila evropsku licencu.


Uprava s direktorom u ostavci Zvezdanom Terzićem na čelu uspešno je preživela prvu kontrolu UEFA, ali je zapravo dugovanja samo gurnula pod tepih. Ona i dalje iznose ogromnih 3.800.000 evra jer je lider Superlige potpisao reprograme sa strankama kojima duguje. Prema rečima našeg dobro obaveštenog izvora, Zvezda nema načina da pronađe taj novac, pa će zbog toga morati da se odluči za prodaju „kapitalca“ kako bi u martu mogla da izađe pred UEFA sa čistim računima.


- Crvena zvezda teško može da skupi novac koji je potreban da bi se izmirio dug od 3,8 miliona evra kako bi se izborilo učešće u evrokupovima naredne sezone. Jedini put je prodaja igrača, a osim Marka Grujića, klub nema ozbiljnijih ponuda u ovom trenutku - tvrdi naš dobro obavešteni izvor sa „Marakane“.

Idealno bi bilo da ostane  do leta u Zvezdi:  Stojadinović
Idealno bi bilo da ostane do leta u Zvezdi: Stojadinović, Foto: Aleksandar Dimitrijević


Marko Grujić je nedavno izjavio da bi voleo da napadne plasman u Ligu šampiona s Crvenom zvezdom, a prema rečima njegovog menadžera Zorana Stojadinovića, taj cilj nije nerealan čak i ako crveno-beli prodaju mladog fudbalera.


- Marko želi da još više napreduje i smatra da to može da ostvari ostankom u Zvezdi. Želim da se ogradim samo, ne želim ja da ga prodajem niti je njegova želja da ide. Međutim, ako bi se Zvezda našla u takvoj situaciji da mora da ga proda da bi preživela ili igrala u Evropi, najbolje rešenje bi bilo da se za njega uzmu pare, a da ostane u klubu do 31. avgusta i nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Tako bih ja uradio da se pitam u takvoj situaciji - rekao je Stojadinović za „Alo!“.


Zvezda na stolu već ima ponude od 4.000.000 evra, što odgovara sumi koja je dovoljna da bi se izborilo sigurno učešće u UEFA takmičenjima.
- Neverovatno je koliko ponuda ima, a one dolaze iz svih pet najjačih evropskih liga. Zaista ne pamtim takav slučaj - izjavio je Stojadinović.

Predrag Rajković
Predrag Rajković, Foto: Aleksandar Dimitrijević

 

Istu sudbinu doživeo i Rajković

Sudbinu Marka Grujića proživeo je i bivši kapiten Crvene zvezde Predrag Rajković, koji je prodat Makabiju iz Tel Aviva za 3.000.000 evra kako bi klub mogao finansijski da opstane. Generalni direktor u ostavci Zvezdan Terzić priznao je da bi klub bankrotirao da se nije odlučio na taj korak. - Zvezda bi bankrotirala da nije prodala Rajkovića. Ovako, novac je iskorišćen za plaćanje Srnića i Plavšića, izmirene su obeveze prema ostalim igračima i treneru, tako da smo imali čvrst temelj da gradimo svoje ambicije.