ŠTA SE JEDE U DOMU NOVAKA ĐOKOVIĆA? Ništa više nije isto, Jelena za ova jela tvrdi da su lek za telo i dušu (FOTO)
Zdrava ishrana je za Đokoviće više nego važna i osnova svega. Jelena je deklarisana veganka i godinama se pridržava strogog režima ishrane bez mesa, mleka i šećera.
Međutim, mnogi ne znaju da je na takav tip ishrane prešla jer je morala, a ne toliko jer je želela. Godinama je razvijala svoje umeće u drugom pravcu kuhinje.
- Moja ishrana je 70 odsto sirova hrana, a trideset odsto skuvana. Najčešće jedem supu, bezglutensku testeninu, kinou, pirinač… Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organizujem oko obroka i srećna sam što imam partnera koji je, kao i ja, posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi ishrane se tek malo razlikuju - rekla je Jelena.
Ovu su specijaliteti koje se spremaju u domu našeg asa:
Jela od kinoe
Kinao je namirnica koju Jelena često koristi. Posebno se izdvajaju dva recepta.
Povrće sa kinoom
Potrebno je: 200 g kinoe, 200 karfiola, 200 g brokolija, 200 šargarepe, 1 glavica crnog luka, 1 čen belog luka, začini, so i biber.
Priprema: Kinou kuvajte u vodi oko 15ak minuta. Karfiol, brokoli obarite. U tiganju na malo ulja prodinstajte luk i izrendanu šargarepu pa im dodajte karfiol i brokoli. Dinstajte sve zajedno 10 minuta pa ovoj smesi dodajte proceđenu kinou, začine, so i biber.
DETALJ KOJI TOPI SRCA Devojčica poručila Noletu da je "ljubav", njegov potez pamtiće do kraja žviota
Pesto sa kinoom
Potrebno: 200 grama rukole, veza svežeg peršuna, 100 ml maslinovog ulja, 100 grama semena bundeve, 200g kuvane kinoe.
Potrebno: U blenderu sameljite rukolu i peršun, dodajte ulje i seme bundeve i so pa sve miksajte dok se ne pretvori u glatku smesu. Pestu dodajte kinou i uživajte u neobičnom ukusu.
Supa
Jelena obožava da napravi ovu supu:
Ispraćena kus kusom od bundeve, pinjolijem, tikvicama; zatim salatom od paradajza, suvog grožđa, dođi bobicama i orasima
Omiljeni doručak
Omiljen doručak porodice Đoković je od ovsenih pahuljica sa semenkama konoplje, maka prahaom, kamu kamu (voće slično trešnjama), koprivom, puterom od badema, cimetom, kakaom, bananom, jagodom, borovnicom i kokosovim mlekom.
Magični sok od celera
Poznato je da Novak Đoković svaki dan počinje vodom sa limunom i limetom na prazan stomak, a zatim popije sveže isceđen sok od stabljike celera. U pitanju je porodični napitak, konzumira ga i njegova supruga Jelena, kao i deca, s tim što se za njih priprema u kombinaciji sa jabukom ili krastavcem zbog jačine ukusa.
Celer je biljka sa posebnim nutritivnim i lekovitim svojstvima, postoji u divljem i pitomom obliku, a oba su lekovita.
Sastojci: 3 limuna, 1 šolja iseckanog peršuna, 5 strukova celera, 6 šolja vode.
Priprema: Stavite sok od limuna, peršun i celer u blender i izmiksajte, zatim dodajte vode i ponovo izmiksajte. Pijte po dve čaše ovog napitka tri puta dnevno na prazan stomak u roku od tri dana, a zatim napravite pauzu od 7-10 dana i ponovite proces.
Za kraj Jelena Đoković ima jednu moćnu poruku:
- Hrana koju jedete je vaše gorivo za dan i život. Proverite da li ste odabrali pravu!“
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (1)
Oja
23.04.2023 09:12
Meni je njih zao.