Avion sleteo iz Pekinga
Tanjug/Zoran Žestić 15.09.2017.
Sleteo prvi avion iz Pekinga

Tanjug/Zoran Žestić 15.09.2017.

Sleteo prvi avion iz Pekinga, Foto: Tanjug/Zoran Žestić 

Prvi avion na liniji izmedju Pekinga i Beograda, koja je danas uspostavljena posle 17 godina, svečano je dočekala premijerka Ana Brnabić na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla". Premijerka je dočekala putnike na gejtu C6.

Avionom kineske kompanije Hajnan erlajnz erbas A330-300, koji je tradicionalno dočekan vodenim šmrkovima, u Srbiju je doputovalo više od 20 privrednika iz Kine i predstavnika poslovnih asocijacija.

Premijerka Brnabić je prvi aviona na novoj interkontinentalnoj liniji dočekala u društvu potpredsednica vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i ambasadora Kine u Srbiji Li Mančanga, kao i predstavnika avio-kompanije Hajnan erlajnz.

Prisustvovali su i direktori aerodroma "Nikola Tesla" i Er Srbije, Saša Vlaisavljević i Dane Kondić.

Za danas je planiran i povratni let za Peking.

Let na toj liniji će se obavljati dva puta nedeljeno, ponedeljkom i petkom.

Nova aviolinija će se u početku obavljati preko Praga i ruta leta je, prema rečima gradonačelnika Beograda Siniše Malog, Beograd - Prag - Peking, ali putnici neće morati da izlaze iz aviona.

Putnici će se na tom letu prevoziti i avionom erbas A330-300, koji ima 260 sedišta u ekonomskoj i 32 sedišta u biznis klasi.

Kako prenose mediji, Hajnan erlajnz je krajem jula počeo da prodaje aviokarte za let na toj liniji, a najniža cena povratne karte oko 550 evra. Let bi na liniji Beograd - Prag - Peking trebalo da traje oko 12 sati i 30 minuta.

Komentari (3)

Kvaka 22

15.09.2017 09:22

Znači, nije direktan let već samo produžetak postojeće linije dok linija za Beograd ne postane rentabilnija.

Sandra81

15.09.2017 09:30

Istorijski dan za Beograd, za Srbiju. Još jedna važna avio linija koja povezuje Srbiju i Kinu, za nas značajnu i prijateljsku zemlju. Ovom relacijom smo u velikoj prednosti u odnosu na države u regionu.

Svedok vremena

15.09.2017 13:33

Lepa vest za Srbiju i nimalo manje za Kinu. Avionski prevoz omogućava poslovne tj. privredne, ali i svake druge kontakte tako-reći na dnevnom nivou!