NEUPOREDIVO POVOLJNIJE NEGO U EVROPI Cena karte od Beograda do Novog Sada biće samo 1000 dinara, dok je povratna karta 1600
Foto: Instagram/printscreen

Ono što je obećano je i ispunjeno. Od momenta planiranja, izrade potrebnih dokumenata, potpisivanja tripartitnog ugovora između NR Kine, Republike Mađarske i Republike Srbije, izgradnje kompletne infrastrukture, izgradnje novih železničkih stanica i pristupnih saobraćajnica završen je deo železničke pruge od Beograda do Petrovaradina, dok će celokupna dužina od 350km biti gotova 2025. godine.

Država Srbija i Vlada Republike Srbije deset godina unazad predlažu, razvijaju i realizuju napredne projekte koji Srbiju uvode u porodicu tehnički najrazvijenijih država. Jedan od takvih projekata je i brza pruga do Budimpešte.

U Evropi, na mapi brzih pruga, vidi se da samo zapadne zemlje EU imaju izgrađenu i razvijenu mrežu brzih pruga. Završetkom brze pruge koja će spajati Srbiju i Mađarsku, Srbija će se naći na mapi brzih pruga Evrope, a svi građani naše države imaće mogućnost da u visoko konfornim vozovima, za kratko vreme obilaze evropske prstonice. Takođe, građani EU će moći da posećuju gradove Srbije i da uživaju u nadaleko čuvenom srpskom gostoprimstvu i sve više razvijenijem seoskom turizmu.

Cena karte od Beograda do Novog Sada biće 1000.00 dinara, dok je povratna karta 1600.00 dinara. Cene karata na sličnim relacijama u Evropi su se kreću od 20 evra u jednom pravcu. Cene variraju od starosti i statusa putnika, to jest, da li ste student ili zaposleni ili penzioner, da li kupujete kartu dan za dan ili mesec dana unapred, i naravno da li ste u prvoj, drugoj ili trećoj klasi voza.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading