KOŠAVA DUVA I DO 100 KILOMETARA NA SAT Posebno upozorenje za vozače, opasno i u parkovima
Foto: ALO/Nenad Vujanović

U košavskom području (Pomoravlje, Podunavlje, Vojvodina, Braničevski okrug i Beograd) očekuju se olujni udari do 70 km/h, a na jugu Banata i do 100 km/h, naročito na širem području Vršca.

Usled jake, na udare i olujne košave, preporučuje se povećan oprez, naročito u parkovima i šumskim kompleksima.

Povećan oprez preporučuje se i u saobraćaju, kako zbog udara vetra, tako i zbog opasnosti da jak i olujni vetar podigne prašinu i naglo smanji vidljivost, što bi moglo da potencijalno ugrozi saobraćaj. Najveća opasnost od ovakvog scenarija je pored obradivih površina, a sa kojih jak vetar može olako da podigne prašinu.

Današnja košava biće toplog karaktera, a maksimalna temperatura biće i do 24 stepena.

U košavskom podurčju biće i suvo i uglavnom pretežno sunčano, dok će kiša i pljuskovi sa grmljavinom biti rezervisani za severni i zapadni deo Vojvodine, zapad, jugozapad i jug Srbije.

Pred kraj dana i tokom večeri košava će biti u slabljenju, ali će i dalje duvati pojačan, na jugu Banata i u Podunavlju i jak jugoistočni vetar.

U sredu se ponovo očekuje pojačanje intenziteta košave i najjači udari istočnog i severoistiočnog vetra očekuju se ujutro i pre podne, a na jugu Banata može biti i olujnih udara.

Sutra posle podne košava će oslabiti.

U periodu od četvrtka do subote u Srbiji se očekuje slab do umeren severni i severoistočni vetar.

Prema prognozama, jugoistočni vetar ponovo će početi da duva u nedelju i biće u pojačanju, tako da će u košavskom području imati jake, na udare i olujne udare. Ipak, košava će i tada biti toplog karaktera, a očekuju se najviše dnevne temperature oko 25 stepeni.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading