Poplave u BiH
Foto: AP/Tanjug/ AP

Saznavši u dalekoj Kanadi, gde se nalazi u kanonskoj poseti tamošnjem sveštenstvu i vernom narodu, za katastrofalne poplave u Hercegovini, Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije je dao nalog Verskom dobrotvornom starateljstvu u Beogradu da preko Eparhije zahumsko-hercegovačke najugroženijim porodicama uputi jednokratnu pomoć u iznosu od 100.000 €.

Pomoć će biti podeljena bez obzira na to koje su vere i kom narodu pripadaju.

Patrijarh Porfirije

STRAHINJA AĆIMOVIĆ (STF)

 

 

Kako se navodi u saopštenju SPC, duhovni poglavar pravoslavnih Srba se moli Spasitelju Hristu za sve postradale, da Gospod pruži utehu njihovim porodicama i da zaustavi povodanj, kako bi stradanje i uništavanje imovine koju su sticala pokolenja prestalo. Svetejši Patrijarh Porfirije apeluje na sve narode Balkana, a posebno u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini da u ovim teškim danima pokažu međusobnu solidarnost, jer smo svi potrebni jedni drugima.

Podsećamo da je u poplavama i odronima u Bosni i Hercegovini stradalo, prema zvaničnim podacima, najmanje 20 ljudi, od kojih 17 na području Jablanice, a tri na području Fojnice.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izjavio je sinoć da je usled poplava u Jablanici i Buturovića Polju kod Konjica stradalo ukupno 17 ljudi, dok se 16 vodi kao nestalo, prenosi Srna.

U Jablanici je do sada identifikovano 11 žrtava nastradalih u poplavama i klizištima, navodi Dnevni avaz.

Na području Fojnice, prema poslednjim informacijama, poginule su tri osobe, potvrđeno je za Klix.ba iz civilne zaštite.

Nakon obilaska poplavljenih područja, načelnik Fojnice Sabahudin Klisura izjavio je da je veliki deo pogođene oblasti bez struje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading