Krašova bajadera
Foto: Printscreen/Printscreen/Youtube/newoneagency

U bajaderama kupljenim u koprivničkom Intersparu u tri navrata pronađeni su crvi, povodom čega je fabrika "Kraš", koja ih proizvodi, negirala svoju krivicu, navodeći da su njihovi proizvodi osetljivi na uslove skladištenja.

Crve u bajaderama kupci su pronalazili u januaru ove godine, zatim u junu, da bi poslednji slučaj bio prijavljen prošle nedelje, na Fejsbuku potrošačkog udruženja "Halo, inspektore", prenosi Index.hr.

"U fabrički upakovanoj ambalaži popularnog slatkiša, sa urednim rokom trajanja - do 2. januara 2025. godine, izmileli su debeli, beli crvi!", objavilo je na Fejsbuku potrošačko udruženje "Halo, inspektore", dodajući da su crvi koji su se pojavili početkom zime bili smeđi i duguljasti, dok su ovi sada debeli i beli.

Iz "Kraša" su odmah reagovali, naglašavajući da su mnogi njihovi proizvodi osetljivi na uslove skladištenja.

"Kod bajadere postoji mogućnost zagađenja ‘infestacijom’ zbog neprikladnog skladištenja. Razvoj larve moljca zahteva 21 dan. Moljac može prodreti kroz ambalažu ako su uslovi skladištenja neprimereni, ili ako se proizvod drži blizu brašnastih materijala", istaknuli su iz Kraša.

"Nažalost, ne možemo u potpunosti kontrolisati uslove na tržištu", dodali su u saopštenju. Iz udruženja "Halo, inspektore" navode da su im stručnjaci rekli da uzrok pojave crva u bajaderi može biti lešnik koji nije bio dovoljno termički obrađen da bi se uništila jajašca, kao i da još čekaju odgovor od trgovinskog lanca Spar.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading