lepo vreme
Foto: Alo/Foto: Tanjug/Vladimir Sporcic

Nastavlja se uticaj snažnog anticiklona nad Srbijom, pa je vreme stabilno i vedro, ali uz vrlo hladna jutra, ali i tople dane.

Ovakva vremenska situacija očekuje se i do kraja sedmice, samo će u četvrtak doći do prolaznog povećanja oblačnosti.

Još u sredu jutra će biti vrlo hladna, ponegde i uz slab mraz, dok će od četvrtka uslediti postepeni porast jutarnjih temperatura.

Ipak, sve do kraja sedmice, jutra će u dolinama i kotlinama biti maglovita. Ako izuzmemo četvrtak, do kraja sedmice biće sunčano. Maksimalna temperatura biće uglavnom od 17 do 23°C.

Dakle, sve do pred kraj oktobra biće relativno toplo, uz natprosečno toplo vreme tokom dana.

Nakon 28. oktobra uslediće postepeni pad temperatura na vrednosti oko 15 stepeni što su ujedno i prosečne maksimalne temperature za kraj oktobra.

Pad temperatura nastaviće se i tokom prvih dana novembra, da bi tada maksimalne temperature u većem delu Srbije bile od 9-10  do 13-14 stepeni, a minimalne jutarnje bile bi oko pet stepeni, pa bi tako i te temperature bile u skladu sa prosečnim vrednostima za početak novembra.

Dakle, moglo bi se reći da će ugodno miholjsko leto potrajati sve do kraja sedmice i da bi postepeni preokret vremena usledio sledeće sedmice.

Iako će kraj oktobra i početak novembra doneti hladnije vreme, prema trenutnim prognozama ne očekuje se značajnije zahlađenje, a vreme će biti uglavnom u skladu sa kalendarom.

Zahvaljujući visokom vazdušnom pritisku i uticaju anticklona, sve do kraja meseca biće uglavnom suvo ili bez značajnijih padavina.

(Telegraf)

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading