STRAŠNO: NATO POMAŽE PRIŠTINI DA NAPRAVI VOJSKU!
Foto: AP Visar Kryeziu

Dosadašnji predsednik Skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun rekao je da je Priština fokus sa dijaloga prebacila na vojni teren, uz podršku Zapada. Tvrdi i da bi patroliranje tzv. kosovskih bezbednosnih snaga na severu Kurtiju omogućilo potpunu kontrolu nad tim područjem, kao i da NATO pomaže transformaciju KBS-a u vojsku.

Povodom otkrivanja biste Adamu Jašariju u južnom delu Kosovske Mitrovice, naveo je da postoji kontinuitet napada režima Aljbina Kurtija i prištinskih vlasti na Srbe kao deo šireg projekta.

- Dugoročan cilj je zakletva koju su polagali pripadnici terorističke formacije takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) - oslobađanje i ujedinjenje svih, kako kažu, albanskih etničkih teritorija na Balkanu, odnosno stvaranje Velike Albanije. Kurti je podizanjem spomenika Jašariju poslao poruku da proces nije završen i da bi sve što je OVK započela trebalo da se završi - naveo je Drecun za RTS.

Istakao je da je ekonomija prištinskih vlasti bez perspektive, što se ogleda u činjenici da je 150.000 pretežno mladih otišlo sa Kosova i Metohije u poslednje četiri godine.

- To se posebno odnosi na srpski narod. Međutim, zbog pomoći koju država Srbija pruža narodu na KiM, Srbi su se ekonomski poprilično oporavili - objasnio je on.

Drecun smatra i da je Kurti suočen s pretnjama Sjedinjenih Država zbog jednostranog poteza zabrane upotrebe dinara na teritoriji južne pokrajine.

- Vašington tvrdi da će se ta odluka odraziti na partnerstvo Prištine i SAD. Međutim, suštinski je da postavimo pitanje da li pretnje mogu da nanesu štetu Prištini. Ja to ne vidim - istakao je Drecun.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading