Velika greška: Ove namirnice ne treba da perete pre upotrebe, evo i zašto
Foto: Shutterstock

Saznajte zbog čega ove tri namirnice ne biste trebali da perete pre nego što ih iskoristite:

1. Jaja

Ljuska jajeta često sadrži poseban premaz kako bi se jaje zaštitilo od bakterija. Voda uništava tu zaštitu pa jaja nije dobro prati, a nema ni potrebe.

2. Testenina

Profesionalni kuvari kažu da bi pranje testenine trebalo biti protivzakonito jer se na taj način uklanja skrob koji je kasnije potreban da bi se sos dobro spojio s testeninom. Kuvana testenina može se staviti pod vodu jedino ako je predviđena za salate ili za vok.

3. Pečurke

Pečurke dobro upijaju vodu i zato nije dobra ideja prati ih pod vodom, ili još gore, potapatii ih – izgubiće elastičnost i postaće podložnije kvarenju.

Ako su baš jako prljave, brzinski ih provucite kroz vodu i brzo obrišite papirnatim ubrusom. Inače, zemlja sa pečuraka uklanja se četkicom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading