"OVO ZAHTEVA OŠTAR ODGOVOR NATO-A!"  Predsednik Poljske upozorio na situaciju sa Vagnerovcima
Foto: EPA

Situacija sa Vagner grupom u Belorusiji zahteva oštar odgovor NATO-a, rekao je predsednik Republike Andžej Duda novinarima u Hagu posle sastanka sa nizom šefova zemalja NATO-a i generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Dudin govor prenosi poljska televizija.

"Čuli smo... za Vagnerovu grupu u Belorusiji i njenog lidera Jevgenija Prigožina u Belorusiji. Mislim da je ovo ozbiljan i zabrinjavajući problem. Razgovarali smo da moramo da donesemo ozbiljnu odluku. Ovo zahteva oštar odgovor NATO-a", rekao je Duda.

Istovremeno, Duda se nada da će situacija sa Vagner grupom, čiji se borci navodno nalaze u Belorusiji, biti predmet razmatranja na samitu NATO-a, koji će sledećeg meseca biti održan u Viljnusu .

"Prilagođavanje NATO-a trenutnoj situaciji u Belorusiji jedno je od glavnih pitanja o kojima ćemo, nadam se, razgovarati tokom samita u Viljnusu. Mislim da i to zahteva naše odluke. Teško je reći da li ćemo te odluke donositi tokom predstojećeg samita u Viljnusu, jer je ovo težak proces. Ali nadam se da ćemo razgovarati o ovom pitanju", rekao je Duda.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading