Telekom i Lučić trn u oku Šolaku
Foto: Alo/Foto ALO!

Ne, samohrani očevi ne učestvuju na vojnim vežbama, kako to u još jednoj svojoj obmani tvrde Šolakovi tajkunski mediji, pokušavajući na svaki mogući način da uznemire građane i naprave paniku. Teško da im neko i dalje veruje za bilo šta, ali oni ne odustaju...

Da krenemo ispočetka.

Na portalima i u novinama koje drži gazda „Junajted medije“ kao udarna vest preneta je informacija da ljudima širom Srbije stižu pozivi za vojne vežbe. Pošto su i sami bili svesni da je reč o uobičajenoj proceduri, Šolakovi „genijalci“, zaslepljeni mržnjom prema predsedniku Aleksandru Vučiću i vlasti, rešili su da sve dodatno začine. Izmišljotinom, naravno, te su u naslove svojih tekstova, stavili da navodno nisu pošteđeni ni samohrani očevi koji sami odgajaju decu.

Elem, jasno vam je, kao i kod većine stvari koje objavljuju šolakovci, istina je potpuno suprotna. Oglasilo se odmah Ministarstvo odbrane, na čijem je čelu Miloš Vučević, koji je takođe stalna meta Šolakovih medija, i jasno poručilo da je u pitanju bezočna laž...

- Povodom neistinitih navoda u pojedinim medijima, u vezi s informacijom o pozivanju lica iz rezervnog sastava radi saopštavanja rasporeda vojnih vežbi, ističemo da su aktivnosti sa pozivanjem lica u rezervni sastav Vojske Srbije u septembru i oktobru redovne, planske i kontinuirane, pravovremeno i u celosti najavljene, te u potpunosti u skladu sa zakonom. Osim slanja poziva na adrese građana, javnost se o tim aktivnostima redovno obaveštava i putem sajta ministarstva - navode iz Ministarstva odbrane i dodaju:

- Apsolutno su zlonamerni i neistiniti navodi da samohrani roditelji moraju da učestvuju na vojnim vežbama. Naime, prema članu 49 Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, na vežbu se, između ostalih, ne pozivaju samohrani roditelji ako imaju dete mlađe od 15 godina.

Sve je, dakle, jasno. Osim jedne stvari: kako Šolakove medije više nije sramota da toliko lažu?

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading